Greita paieška
Receptai
Draugai

Paella

Paella
Rekomenduojame:
Įvertino 6 lankytojai

Paruošimo laikas:
Ingredientai:
  • Jūros gėrybės, šaldytos , 400 gramų
  • Parikos, raudonos , 150 gramų
  • Svogūnai, ropiniai , 100 gramų
  • Česnakai , 5 skiltelės
  • Vištienos filė , 300 gramų
  • Ryžiai, plikyti , 300 gramų
  • Sultinys, vištienos , 1 vienetas
  • Vanduo , 1 litras
  • Šafranas , 1 gramas
  • Alyvuogių aliejus , 100 gramų
  • Druska , 5 gramai
  • Juodieji pipirai
  • Baltieji pipirai
  • Pomidorai be odelių , 2 vienetai
Gaminimo instrukcija:
  1. Į verdantį vandenį sudėkite vištienos sultinio kubelius. Kai sultinys ištirps, suberkite jūros gėrybes ir virkite apie 2 min. Po 2 min. jūros gėrybes nukoškite (į atskirą indą) ir atvėsinkite šaltu vandeniu.Atvėsintas jūros gėrybes nusausinkite.

  2. Į įkaitintą puodą su alyvuogių aliejumi suberkite šiaudeliais supjaustytus svogūnus ir kepkite nuolat maišydami tol, kol taps auksinės spalvos, po to suberkite šiaudeliais supjaustytas paprikas ir viską kartu apkepinkite. Truputį vėliau sudėkite plonais šiaudeliais supjaustytą vištienos filė, suberkite susmulkintus česnakus, šiaudeliais supjaustytus pomidorus, šafraną ir viską gerai išmaišykite. Pakepinkite apie 5 minutes.

  3. Išimkite iškeptus produktus, o į aliejų suberkite nuplautus ir nusausintus ryžius, juos apkepinkite ir nuolat maišydami į puodą su ryžiais įpilkite sultinio, kuriame virė jūros gėrybės ir pavirkite uždengtame puode apie 25 min. retkarčiais pamaišydami. Į išvirtus ryžius sudėkite vištieną ir jūros gėrybes, išmaišykite, jei reikia, įpilkite sultinio, uždenkite puodą ir dar pavirkite apie 5 min.

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei kmynus prieš naudodami užmerksite šiltame vandenyje, jų aromatas bus stipresnis.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Naminė pica Salotos su lašiša Čenakai Žemaičių blynai su faršu Silkė su cinamonu Sūrio padažas makaronams
Reklama
Prisijunk prie mūsų!