Greita paieška
Receptai
Draugai

Pamargintas pyragas

Pamargintas pyragas
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Miltai , 800 gramų
  • Cukrus , 1 stiklinė
  • Mielės , 25 gramai
  • Grietinėlė, 35 % riebumo , 500 gramų
  • Aliejus , 3 valgomieji šaukštai
  • Kiaušinis , 1 vienetas
  • Aguonos , 1 saujelė
  • Vanilinis cukrus , 1 valgomasis šaukštas
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Brendis , 3 valgomieji šaukštai
  • Kiaušinio tryniai , 1 vienetas
Aptepimui:
  • Perlinis cukrus , 2 valgomieji šaukštai
  • Kiaušinio baltymai , 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę.

  2. Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje išplaktas vienas visas kiaušinis ir kito trynys, ištirpintos mielės, vanilinis cukrus ir cukrus su žiupsneliu druskos. Šiek tiek grietinės. Masę pamaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti šiltai.

  3. Kai matosi, kad jau pyragas pakilo, reikia minkyti rankomis. Įpilti 3 šaukštus aliejaus, 3 šaukštus brendžio ir masę išmaišyti su visais miltais. Jei limpa prie rankų, vadinasi trūksta miltų. Tešla turi būti tąsi, bet vientisa.

  4. Skardą ištepti aliejumi, dėti išminkytą tešlą, protarpiais pabarstant išpustytomis aguonomis ir padėti šiltai, kad iškiltų.

  5. Kai pyragas pakyla, jo viršų reikia ištepti kiaušinio baltymu, pabarstyti perliniu cukrumi.

  6. Kepti apie 30 min.

Receptą atsiuntė Regina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Verdamas sultinys bus gražios gelsvos spalvos, jei į verdamą mėsos sultinį svogūną dėsite su lukštu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Marinuota strimele Troškintos kiaulienos kepenėlės Vištienos širdelių guliašas Astros kepsnys Kiaulienos nugarinė su sūriu Dešrelės su bulvėmis
Reklama
Prisijunk prie mūsų!