Greita paieška
Receptai
Draugai

Paplotėliai su ėriuko mėsa

Paplotėliai su ėriuko mėsa
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Picos
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Tešlai:
  • Miltai , 400 gramų
  • Mielės , 25 gramai
  • Cukrus , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Vanduo , 250 mililitrų
  • Alyvuogių aliejus , 3 valgomieji šaukštai
  • Druska , 1 žiupsnelis
Reikės:
  • Sviestas , 20 gramų
  • Miltai , 20 gramų
Mėsai:
  • Svogūnai , 3 vienetai
  • Česnakai , 2 skiltelės
  • Paprika, raudona , 1 vienetas
  • Kalendra , 1 pundelis
  • Alyvuogių aliejus , 7 valgomieji šaukštai
  • Pomidorai, be odelių , 1 stiklinė
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Cinamonas , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Kuminai , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Kardamonas , 2 žiupsneliai
  • Juodieji pipirai, malti , 2 žiupsneliai
  • Ėrienos faršas , 500 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus persijoti į dubenį. Viduryje įspausti duobutę, įtrupinti mieles bei cukrų ir sumaišyti su puse šilto vandens. Uždengti ir 15– 20 minučių šiltai palaikyti, kol atsiras pūslelės ir iškils mielės.

  2. Supilti alyvuogių aliejų, likusį vandenį, suberti druską ir išminkyti vientisą tešlą.

  3. Tešlą vėl sudėti į dubenį, apibarstyti trupučiu miltų, uždengti rankšluosčiu ir palikti rūgti apie 30 minučių (kol tešlos tūris pasidarys dvigubai didesnis).

  4. Tešlą dar kartą išminkyti. Iš jos suformuoti 20 rutuliukų, juos suploti ir sudėti ant riebalais išteptų ir miltais pabarstytų kepimo skardų.

  5. Tešlai reikia leisti dar truputį parūgti.

  6. Tuo metu, kai rūgsta tešla, paruošti tai kas bus uždėta ant paplotėlių viršaus: pirmiausia nulupti svogūnus ir česnako skilteles. Svogūnus supjaustyti mažais kubeliais, o česnako skilteles sugrūsti grūstuvėje arba labai smulkiai supjaustyti.

  7. Papriką įpjauti, išimti sėklas, supjaustyti į mažyčius gabalėlius.

  8. Kalendras nuplauti, nusausinti, nuo kotelių nuplėšti lapelius ir juos susmulkinti.

  9. Plačioje keptuvėje pakaitinti 4 šaukštus aliejaus ir jame kelias minutes kepti svogūnus, kol pasidarys aukso geltonumo. Sudėti česnakus, paprikas, pomidorus (be sėklų).

  10. Viską pasūdyti, suberti druską, cinamoną, kuminą, kardamoną, juoduosius pipirus.

  11. Dar kartą gerai užvirinti ir nuimti nuo ugnies.

  12. Sumaišyti su faršu ir kalendra.

  13. Orkaitę įkaitinti iki 210–220 laipsnių temperatūros.

  14. Tešlos paplotėlius atsargiai aptepti likusiu aliejumi ir ant jų sudėlioti mėsą.

  15. Kepti įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

  16. Vienu metu man reikėjo trijų skardų. Jei neturite orkaitės, kurioje vienu metu būtų galima kepti visas tris skardas, paplotėlius teks kepti dalimis.
    Gavosi 20 labai skanių paplotėlių.

Receptą atsiuntė Kamilė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Nemalonaus česnakų kvapo beveik neliks, jei išgersite kavos, suvalgysite petražolių, krapų, gvazdikėlių arba salierų.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Pomidoru ir kiaušiniu salotos Marinuoti žiediniai kopūstai Keksiukai su spanguolėmis GRYBAI  SU BALTU PADAŽU Keksas Moliūgų sriuba su ryžiais
Reklama
Prisijunk prie mūsų!