Greita paieška
Receptai
Draugai

Paplotėlis su česnakais

Paplotėlis su česnakais
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Gaminimo instrukcija:
  1. Tešlai:
    sausos mielės – 11gr.
    miltai – 500gr.
    aliejus - 2 šaukštai
    druska - 1 arb. šaukštelis
    cukrus - 1 šaukštas
    kiaušinis - 1
    vanduo arba pienas - 1 stiklinė

    Česnakų padažas:
    česnakai (kuo daugiau)
    aliejus - 2 šaukštai
    vanduo - 2 šaukštai
    druska – pagal skonį.

  2. Paplotėliai su česnakais – labai skanus papildymas prie ukrainiečių barščių. Sumaišykite miltus su mielėmis. Įpilkite aliejų, šilto vandens arba pieno, suberkite cukrų, druską. Viską maišykite, kol pasidarys vientisa tešla ir nelips prie rankų. Tešlą palaikykite šiltoje vietoje apie 1 val.
    Paruoštą mielinę tešlą supjaustykite į nedidelius rutuliukus ir sudėkite glaustai ant sviestu pateptos skardos ir vėl 40 min. palaikykite šiltai.
    Suplakite kiaušinį ir aptepkite paplotėlius. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 250 laipsnių, 30 minutes. Kol paplotėliai kepasi, paruoškite padažą.
    Išspauskite česnakus, Įpilkite aliejaus, vandens, suberkite druską ir rūpestingai sumaišykite (blenderiu). Padažas turi būti tirštas, kaip grietinė. Gatavus dar karštus paplotėlius sudėkite į dubenėlį ir užpilkite padažu

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Tešla nelips prie rankų, jei jas pasitepsite aliejumi.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Krevetės grietinėlės padaže Biskvitinis pyragas Virtos “gėlytės” Sūrio padažas makaronams Žemaičių blynai su faršu Virtų bulvių cepelinai su mėsa
Reklama
Prisijunk prie mūsų!