Greita paieška
Receptai
Draugai

Paprasta lazanija su jautiena

Paprasta lazanija su jautiena
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai

Kategorijos: Makaronų apkepas, Apkepai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Padažui:
  • Sviestas , 25 gramai
  • Miltai , 25 gramai
  • Pienas , 400 mililitrų
  • Muskatas , 1 žiupsnelis
Įdarui:
  • Svogūnas , 1 vienetas
  • Jautienos faršas , 300 gramų
  • Raudonėliai , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Pomidorų tyrė , 2 valgomieji šaukštai
  • Alyvuogių aliejus , 1 valgomasis šaukštas
  • Pipirai , 1 žiupsnelis
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Sultinio , 100 mililitrų
Reikės:
  • Lazanijos lakštai , 250 gramų
  • Parmezano sūris , 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Lazanijos lakštus paverdame 2 min., ištraukiame ir dedame po vieną, kad nesuliptų.

  2. Paruošiame padažą "Balonese". Gilesnėje keptuvėje ant sviesto pakepiname svogūną. Sudedame faršą, prieskonius, koncentruotą pomidorų tyrę, supilame daržovių sultinį, išmaišome ir kepame apie 20 min., kol nugaruoja didesnė dalis skysčių.

  3. Paruošiame padažą "Bechamel". Ištirpiname sviestą, jame apkepiname miltus, tada palaipsniui, nuolat maišant, pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir maišant užvirinamas. Padažas turi būti skystesnis už kondensuotą pieną.

  4. Aliejumi ištepame kepimo indą. Dedame lazanijos lakštus ir ištepame "Balonese" padažu. Taip sutepami 4 sluoksniai. Ant viršutinio lakšto, storu sluoksniu, tepame "Bechamel" padažą ir gausiai apibarstome sūriu.

  5. Kepame 250 laipsnių temperatūroje, 20 min. Po to dar paliekame 10 min. pastovėti, kad geriau įsigertų. Skanaus.

Receptą atsiuntė Paula
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Pjaustyti rokforo sūrį bus lengviau, jei peilį suvilgysite karštu vandeniu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Įdaryti makaronų vamzdeliai Virtų bulvių cepelinai su mėsa Troškintos kiaulienos kepenėlės Čenakai Žuvies vyniotinis Sūrio padažas makaronams
Reklama
Prisijunk prie mūsų!