Paprasta lazanija su jautiena
- Sviestas , 25 gramai
- Miltai , 25 gramai
- Pienas , 400 mililitrų
- Muskatas , 1 žiupsnelis
- Svogūnas , 1 vienetas
- Jautienos faršas , 300 gramų
- Raudonėliai , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Pomidorų tyrė , 2 valgomieji šaukštai
- Alyvuogių aliejus , 1 valgomasis šaukštas
- Pipirai , 1 žiupsnelis
- Druska , 1 žiupsnelis
- Sultinio , 100 mililitrų
- Lazanijos lakštai , 250 gramų
- Parmezano sūris , 100 gramų
Lazanijos lakštus paverdame 2 min., ištraukiame ir dedame po vieną, kad nesuliptų.
Paruošiame padažą "Balonese". Gilesnėje keptuvėje ant sviesto pakepiname svogūną. Sudedame faršą, prieskonius, koncentruotą pomidorų tyrę, supilame daržovių sultinį, išmaišome ir kepame apie 20 min., kol nugaruoja didesnė dalis skysčių.
Paruošiame padažą "Bechamel". Ištirpiname sviestą, jame apkepiname miltus, tada palaipsniui, nuolat maišant, pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir maišant užvirinamas. Padažas turi būti skystesnis už kondensuotą pieną.
Aliejumi ištepame kepimo indą. Dedame lazanijos lakštus ir ištepame "Balonese" padažu. Taip sutepami 4 sluoksniai. Ant viršutinio lakšto, storu sluoksniu, tepame "Bechamel" padažą ir gausiai apibarstome sūriu.
Kepame 250 laipsnių temperatūroje, 20 min. Po to dar paliekame 10 min. pastovėti, kad geriau įsigertų. Skanaus.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųBulvės greičiau išvirs, jei į puodą įdėsite šaukštą sviesto arba aliejaus.
Rodyti kitą patarimą