Greita paieška
Receptai
Draugai

Paprasta svogūnų sriuba

Paprasta svogūnų sriuba
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Kategorijos: Karštos sriubos, Sriubos
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Pipirai
  • Druska
Reikės:
  • Svogūnai , 2 vienetai
  • Svietsas , 10 gramų
  • Miltai , 10 gabalų
  • Sultinys , 500 mililitrų
  • Baltas vynas , 0,5 stiklinės
  • Sviestas , 20 gramų
  • Balta duona , 50 gramų
  • Konjakas , 10 gabalų
  • Parmezano sūris , 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Svogūnus nulupti, perpjauti pusiau ir supjaustyti plonais griežinėliais, dėti į puode ištirpintą 10 g sviestą, pakepinti, suberti miltus, dar pakepinti, kol paruduos.

  2. Supilti sultinį, uždengus pavirinti 20 min. Supilti vyną, paskaninti druska, pipirais.

  3. Baltą duoną ar prancūzišką batoną supjaustyti piršto storumo riekelėmis ar kubeliais. Keptuvėje įkaitinti likusį sviestą, jame paskrudinti duoną.

  4. Konjaką supilti į samtį, pašildyti, uždegti ir degantį užpilti ant duonos, palaikyti, kol užges. Sriubą supilti į du karščiui atsparius puodelius, padengti paskrudinta duona, pabarstyti tarkuotu sūriu ir iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant grotelių pakepti 5-8 min.

Receptą atsiuntė Miglė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Apvytusias daržoves ir žalumynus atšviežinsite, pamerkę jas iš pradžių į karštą, o po to į šaltą vandenį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtų bulvių cepelinai su mėsa Kepti pievagrybiai Dešrelės su bulvėmis Šaltiena greitpuodyje Naminė pica Burokėlių salotos
Reklama
Prisijunk prie mūsų!