Greita paieška
Receptai
Draugai

Paslaptingasis pyragas su varške

Paslaptingasis pyragas su varške
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Tešlai:
  • Miltai , 250 gramų
  • Kiaušiniai , 1 vienetas
  • Margarinas , 150 gramų
  • Cukrus , 100 gramų
Pirmajam įdarui:
  • Margarinas , 20 gramų
  • Ryžiai , 200 gramų
  • Pienas , 1 litras
  • Vanilinis cukrus , 1 pakelis
  • Cukrus , 1 valgomasis šaukštas
Antrajam įdarui:
  • Kiaušiniai , 4 vienetai
  • Cukrus , 150 gramų
  • Varšė, riebi , 150 gramų
  • Cinamonas , 1 arbatinis šaukštelis
  • Citrinos žievelė , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Džiovinti vaisiai , 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirma pasigaminame trapią tešlą iš tešlai skirtų produktų: kiaušinio, miltų, margarino ir cukraus (margarino nereikia šiai tešlai išlydyti, o sutarkuoti). Suminkytą tešlą suvynioti į foliją ir porai valandų dėti į šaldytuvą.

  2. Kol tešla ilsisi šaldytuve gaminame įdarą.
    Užviriname pieną su margarinu, vaniliniu cukrumi ir cukrumi. Kai pienas užverda, beriame ryžius. Vėl užviriname ir ant labai silpnos ugnies verdame ryžių košytę. (Kol ryžiai išbrinksta).

  3. Kol ryžių košytė vėsta gaminame varškės įdarą:
    varškę ištriname su likusiu įdarui cukrumi, kiaušiniais, cinamonu ir tarkuota citrinos žievele.

  4. Kai ryžių košytė atvėsta sudedame ją į varškės masę, gerai išmaišome ir jei norite įdedame smulkintų cukatų ar džiovintų vaisių.

  5. Traukiame tešlą iš šaldytuvo. 2/3 tešlos su miltais iškočiojame ir dedame į kepimo skardelę, (aš naudojau 24 cm skardą nuimamais kraštais) palikdami apie 5 cm kraštelius šonuose. Į tešlą išklotą skardą pilame varškės ir ryžių masę. Likusią 1/3 tešlos supjaustome juostelėmis ir papuošiame pyragą.

  6. Kepame 160–180 laipsnių orkaitėje apie valandą.

    P.s. galiu išduoti paslaptį, labai ne daug kas atspėja, kad viduje ryžiai, o pyragas nuostabaus aromato ir skonio. :)

    Skanaus!

Receptą atsiuntė Indrė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Daržovės, verdamos sūdytame vandenyje, netenka apie 70% vitaminų, todėl jas geriau sūdykite baigiant virti.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Dešrelės su bulvėmis GRIETINĖLĖJE TROŠKINTA LYDEKA Blyneliai su cukinija Pupelių sriuba su šonine Vištienos kepsniukai Šparaginių pupelių sriuba
Reklama
Prisijunk prie mūsų!