Paukštienos sriuba „Tom Kha Gai“
- Grybai, “White Fungus” , 10 gramų
- Kalakutienos filė , 300 gramų
- Vanduo , 400 mililitrų
- Kokoso pienas , 400 mililitrų
- Imbieras, šaknis , 3 centimetrai
- Aitrioji paprika, džiovinta , 3 vienetai
- Citrinžolė, marinuota , 2 vienetai
- Kalendra, lapeliai , 1 arbatinis šaukštelis
- Rudasis cukrus , 2 arbatiniai šaukšteliai
- Žalia citrina, lapeliai , 4 lapai
- Žalia citrina , 0,5 vieneto
- Druska , 1 arbatinis šaukštelis
Grybus pamerk vandenyje.
Į puodą supilk kokosų pieną ir tokį patį kiekį vandens.
Imbierą ar alpinijos šaknį nulupk ir supjaustyk plonais griežinėliais, sumesk juos į puodą kartu su citrinžole, aitriosiomis paprikomis ir žaliosios citrinos lapeliais ir užvirk. Tada sumažink ugnį iki vidutinės ir virk 10 min.
Per tą laiką supjaustyk kalakutieną kąsnio dydžio gabalėliais.
Supilk į puodą druską, cukrų, kalendrą ir išmaišyk. Sudėk kalakutieną ir išmirkusius nusunktus grybus. Pavirk sriubą 10 min., kol išvirs kalakutiena. Patikrink ištraukęs ir perpjovęs vieną kalakutienos gabalėlį.
Išspausk į sriubą žaliąją citriną.
Patiek su ryžiais ar vieną.
Išmok gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos: www.ciopciop.lt
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei gaištate daug laiko virtuvėje, valydama bei pjaustydama daržoves lentutę bei indus dėkite ne tiesiai ant stalo, o ant laikraščio. Baigusi darbą sutaupysite laiko, išvengdama stalo valymo – jums tereiks išmesti nešvarų laikraštį. Beje, tai puikus būdas atsikratyti senų laikraščių.
Rodyti kitą patarimą