Greita paieška
Receptai
Draugai

Pavasariški cepelinai

Pavasariški cepelinai
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Kategorijos: Bulvės, Karšti patiekalai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Padažui:
  • Sviestas, nesūdytas , 100 gramų
  • Grietinė , 100 gramų
  • Petražolės , 1 pundelis
Tešlai:
  • Bulvės , 3,5 kilogramo
  • Miltai , 2 valgomieji šaukštai
  • Krakmolas , 2 valgomieji šaukštai
Virimui:
  • Citrina , 1 vienetas
  • Juodieji pipirai , 1 žiupsnelis
  • Lauro lapai , 1 žiupsnelis
  • Druska , 1 valgomasis šaukštas
Mėsai:
  • Svogūnas , 1 vienetas
  • Kiaulienos faršas , 500 gramų
  • Lauro lapai , 1 žiupsnelis
  • Juodieji pipirai , 1 žiupsnelis
  • Bazilikai , 1 žiupsnelis
  • Petražolės , 1 pundelis
  • Druska , 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Žalias bulves (3 kg) sutarkuoti, išsunkti, virtas pasūdytame vandenyje bulves (500 g) sutrinti ir sumaišyti su žaliomis. Suberti miltus, krakmolą.

  2. Į mėsą įdėti šaukštą druskos, žiupsnelį maltų pipirų, lauro lapų, bazilikų, labai smulkiai supjaustyto svogūno, įpjaustyti žalių petražolių, galima įberti šaukštelį krakmolo. Gerai išmaišyti.

  3. Formuoti cepelinus ir mesti į verdantį vandenį, į kurį dar reikia įberti šaukštą druskos, įdėti juodųjų pipirų, lauro lapėlių, įspausti citrinos. Virti 35 min. .

  4. Padažui pakaitinti grietinę su sviestu iki užvirimo, įberti pjaustytų petražolių ir užvirti. Tiems, kas mėgsta petražoles, ir ilgisi žalumos, linkiu pabandyti.

Receptą atsiuntė Regina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Kepant žuvį nebus nemalonaus žuvies kvapo, jei į keptuvę įdėsite porą citrinos griežinėlių.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Grybų padažas Miltiniai blynai Ypatingieji kotletai Sūrio padažas makaronams Želė tortas „Vasarėlė“ Šaltiena greitpuodyje
Reklama
Prisijunk prie mūsų!