Greita paieška
Receptai
Draugai

Pavasariški cepelinai

Pavasariški cepelinai
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Kategorijos: Bulvės, Karšti patiekalai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Padažui:
  • Sviestas, nesūdytas , 100 gramų
  • Grietinė , 100 gramų
  • Petražolės , 1 pundelis
Tešlai:
  • Bulvės , 3,5 kilogramo
  • Miltai , 2 valgomieji šaukštai
  • Krakmolas , 2 valgomieji šaukštai
Virimui:
  • Citrina , 1 vienetas
  • Juodieji pipirai , 1 žiupsnelis
  • Lauro lapai , 1 žiupsnelis
  • Druska , 1 valgomasis šaukštas
Mėsai:
  • Svogūnas , 1 vienetas
  • Kiaulienos faršas , 500 gramų
  • Lauro lapai , 1 žiupsnelis
  • Juodieji pipirai , 1 žiupsnelis
  • Bazilikai , 1 žiupsnelis
  • Petražolės , 1 pundelis
  • Druska , 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Žalias bulves (3 kg) sutarkuoti, išsunkti, virtas pasūdytame vandenyje bulves (500 g) sutrinti ir sumaišyti su žaliomis. Suberti miltus, krakmolą.

  2. Į mėsą įdėti šaukštą druskos, žiupsnelį maltų pipirų, lauro lapų, bazilikų, labai smulkiai supjaustyto svogūno, įpjaustyti žalių petražolių, galima įberti šaukštelį krakmolo. Gerai išmaišyti.

  3. Formuoti cepelinus ir mesti į verdantį vandenį, į kurį dar reikia įberti šaukštą druskos, įdėti juodųjų pipirų, lauro lapėlių, įspausti citrinos. Virti 35 min. .

  4. Padažui pakaitinti grietinę su sviestu iki užvirimo, įberti pjaustytų petražolių ir užvirti. Tiems, kas mėgsta petražoles, ir ilgisi žalumos, linkiu pabandyti.

Receptą atsiuntė Regina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Apdžiūvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Traškios salotos Silkė su cinamonu Sūrio padažas makaronams Vanilinis ledų kokteilis Čenakai Burokėlių salotos
Reklama
Prisijunk prie mūsų!