Greita paieška
Receptai
Draugai

Pavasariški varliukai

Pavasariški varliukai
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Įdarui:
  • Kiaulienos faršas , 500 gramų
  • Kiaušinis , 1 vienetas
  • Krakmolas , 2 valgomieji šaukštai
  • Manai , 2 valgomieji šaukštai
  • Druska , 1 valgomasis šaukštas
  • Pipirai , 1 žiupsnelis
  • Lauro lapai , 1 žiupsnelis
  • Mairūnas , 1 žiupsnelis
  • Bazilikai , 1 žiupsnelis
  • Aitrioji paprika , 1 žiupsnelis
Papuošimui:
  • Žalios petražolės , 1 pundelis
  • Raudonas svogūnas , 3 vienetai
  • Žalios alyvuogės , 1 saujelė
Reikės:
  • Bulvės , 12 vienetų
Pagrindui:
  • Rauginti kopūstai , 1 litras
  • Svogūnai , 2 vienetai
  • Aitrioji paprika , 1 žiupsnelis
  • Lauro lapai , 1 žiupsnelis
  • Baltieji pipirai , 1 žiupsnelis
  • Bazilikai , 1 žiupsnelis
  • Mairūnas , 1 žiupsnelis
  • Aliejus , 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Išvirtus kiaulienos sultinyje kopūstus patroškinti aliejuje su jau apkepintais svogūnais bei truputėliu aitriosios paprikos. Betroškinant dar pagardinti lauro lapeliais, baltaisiais pipirais, mairūnu, baziliku.

  2. Bulvėse padaryti išpjovą "varlės'' burnai.

  3. Į mėsą įberti šaukštelį druskos, po trupučiuką penkių rūšių „Santa Marios“ pipirų, lauro lapelių, mairūno, baziliko, šiek tiek aitriosios paprikos, įmušti kiaušinį, suberti manus, krakmolą. Išmaišyti ir gautą masę sukimšti į bulvių išpjovas.

  4. Įdarytas bulves aptepti pasūdytu alyvuogių ar moliūgų aliejumi, apiberti petražolėmis. Kepti apie 45 min. Iš kopūstų suformuoti "širdis'', jas pašlakstyti citrina. Ant viršaus dėti įsimylėjusias "varles'' su akimis iš alyvuogių, bei pipiriniais vyzdžiais. Vandens lelijos - iš raudonų svogūnų. Vietoj troškintų kopūstų galima gaminti kitokių daržovių troškinį.

Receptą atsiuntė Regina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei uogienė pyragėliams per skysta, tai į ją įdėkite 2-3 šaukštus džiūvėsėlių arba kukurūzų dribsnių. Įdaras bus labai skanus.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Žemaičių blynai su faršu Purūs keksiukai Burokėlių mišrainė su majonezu Salotos su lašiša Raugintų kopūstų sriuba Vištienos širdelių guliašas
Reklama
Prisijunk prie mūsų!