Greita paieška
Receptai
Draugai

Pavlova

Pavlova
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Kiaušinių baltymai , 6 vienetai
  • Cukrus , 300 gramų
  • Krakmolas , 1 arbatinis šaukštelis
  • Baltojo vyno actas , 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska , 1 žiupsnelis
Kremui:
  • Grietinėlė (30-35% riebumo) , 250 mililitrų
Papuošimui:
  • Braškės , 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
  1. Baltymus išplakti iki baltų putų su žiupsneliu druskos.

  2. Toliau pamažu plakant baltymus supilti visą cukrų. Turi pasidaryti lipni baltymų masė, kurioje neturi būti cukraus kristalų. Tuomet įplakti krakmolą ir vyno acto šaukštelį.

  3. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jo atsargiai užkrėsti baltymus. Paskirstyti maždaug į 25 cm pločio apskritimą ir išlyginti visus paviršiaus kauburėlius.

  4. Kepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 6 - 8 minutes, tuomet temperatūrą sumažinti iki 110 laipsnių ir kepti 45 minutes.

  5. Atidaryti orkaitės dureles, bet neišjungti pačios orkaitės, ir dar apie 10 minučių pakepti. Tuomet išjungti orkaitę ir palikti atvėsti.

  6. Ant atvėsusios Pavlovos sukrėsti išplaktą grietinėlę ir gausiai papuošti braškėmis. Tinka ir kitos Jūsų mėgstamos uogos. Skanaus.

Receptą atsiuntė Dovilė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Nepanaudotas svogūnas ilgiau išliks šviežias ir maistingas, jei perpjautą vietą patepsite riebalais.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Vištienos širdelių guliašas Naminė pica Želė tortas „Vasarėlė“ Virti briuselio kopūstai su sviestu Purūs keksiukai Virtų bulvių cepelinai su mėsa
Reklama
Prisijunk prie mūsų!