Pavlova
- Kiaušinių baltymai , 6 vienetai
- Cukrus , 300 gramų
- Krakmolas , 1 arbatinis šaukštelis
- Baltojo vyno actas , 1 arbatinis šaukštelis
- Druska , 1 žiupsnelis
- Grietinėlė (30-35% riebumo) , 250 mililitrų
- Braškės , 1 sauja
Baltymus išplakti iki baltų putų su žiupsneliu druskos.
Toliau pamažu plakant baltymus supilti visą cukrų. Turi pasidaryti lipni baltymų masė, kurioje neturi būti cukraus kristalų. Tuomet įplakti krakmolą ir vyno acto šaukštelį.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jo atsargiai užkrėsti baltymus. Paskirstyti maždaug į 25 cm pločio apskritimą ir išlyginti visus paviršiaus kauburėlius.
Kepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 6 - 8 minutes, tuomet temperatūrą sumažinti iki 110 laipsnių ir kepti 45 minutes.
Atidaryti orkaitės dureles, bet neišjungti pačios orkaitės, ir dar apie 10 minučių pakepti. Tuomet išjungti orkaitę ir palikti atvėsti.
Ant atvėsusios Pavlovos sukrėsti išplaktą grietinėlę ir gausiai papuošti braškėmis. Tinka ir kitos Jūsų mėgstamos uogos. Skanaus.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųNepanaudotas svogūnas ilgiau išliks šviežias ir maistingas, jei perpjautą vietą patepsite riebalais.
Rodyti kitą patarimą