Pievagrybių sriuba
- Vištienos skilveliai , 400 gramų
- Vištienos kakleliai , 400 gramų
- Vanduo , 8 stiklinės
- Pipirai, juodieji , 3 vienetai
- Sultinys, vištienos , 2 vienetai
- Svogūnai , 2 vienetai
- Lauro lapai , 3 lapai
- Česnakas , 2 skiltelės
- Petražolės , 1 pundelis
- Druska , 1 valgomasis šaukštas
- Pievagrybiai , 750 gramų
- Sviestas , 50 gramų
- Morkos , 3 vienetai
- Salierai , 2 vienetai
- Česnako laiškai , 2 vienetai
- Svogūnai , 2 vienetai
- Miltai, kukurūzų , 4 valgomieji šaukštai
- Citrinos žievelė , 1 valgomasis šaukštas
- Druska , 1 žiupsnelis
- Pipirai , 1 žiupsnelis
- Grietinė , 0,5 stiklinės
- Sezamas, sėklos , 2 valgomieji šaukštai
Pirmiausiai paruošiame sultinį. Visus ingredientus sudedame į prikaistuvį dvigubu dugnu ir užviriname. Sultinį uždengtame puode verdame apie 3-4 val., kol jis sutirštės.
Tuomet nukošiame ir padedam į šaldytuvą, atvėsti. Šaukštu nuo viršaus nuimame sustingusius riebalus.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, sudedame pjaustytus svogūnus, morkas ir kepiname, kol daržovės suminkštės. Tada sudedame česnako laiškus ir vėl kepiname.
Suberiame supjaustytus grybus, kukurūzų miltus ir viską gerai išmaišome.
Perdedame į puodą, supilame 6 stiklines sultinio ir verdame ant silpnos ugnies, 10 -15 min., kol sutirštės. Įberiame druskos, pipirų ir tarkuotos citrinos žievelės.
Prieš patiekdami įdedame grietinės ir įberiame skrudintų sezamo sėklų. Skanaus!
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųNuo kepenų nulupti plėvę lengviausiai jas prieš tai nuplikius verdančiu vandeniu.
Rodyti kitą patarimą