Greita paieška
Receptai
Draugai
Pikantiškas kepsnys iš karkos - "Banginis"
Kategorijos:
Raudona mėsa, Karšti patiekalai
Paruošimo laikas:
Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius:
Perskaičiuoti
Padažui:
- Grietinėlė, 35 % riebumo , 1 stiklinė
- Medus , 2 valgomieji šaukštai
- Pipirai , 1 žiupsnelis
- Druska , 1 žiupsnelis
Marinatui:
- Prieskoniai kiaulienai , 1 arbatinis šaukštelis
- Citrinos sultys , 2 arbatiniai šaukšteliai
Garnyrui:
- Bulvės , 500 gramų
Reikės:
- Kiaulienos karka , 1 kilogramas
- Sviestas , 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
Mėsą supjaustyti į 6 storas riekes, apšlakstyti citrinos sultimis ir pabarstyti prieskoniais kiaulienai. Marinuotą mėsą reikėtų palaikyti bent pora valandų.
Pamarinuotas kiaulienos riekes apkepinti ant sviesto iš abiejų pusių.
Į puodą supilti grietinėlę, medų ir suberti pipirus bei druską (geriausia česnakinę). Viską gerai išmaišyti ir užvirinti.
Mėsą sudėti į kepimo indą, užpilti užvirintu padažu ir pašauti į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 1 valandą.
Patiekti galima su lupena virtomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.
Receptą atsiuntė Greta
Komentarai1
- Komentuoti
Lina Žebrauskienė

cia man tiktu :))))
Panašūs receptai
Daugiau receptųAr žinote, kad...
Tešla nelips prie rankų, jei jas pasitepsite aliejumi.
Rodyti kitą patarimąReklama
Dienos populiariausi
Reklama
Prisijunk prie mūsų!