Plekšnės su vynuogėmis
- Plekšnių filė , 8 vienetai
- Vynuogės, žalios , 300 gramų
- Citrina, sultys , 2 vienetai
- Sviestas , 100 gramų
- Kiaušiniai, tryniai , 3 vienetai
- Baltas sausas vynas , 200 mililitrų
- Apelsinų likeris , 3 valgomieji šaukštai
- Krapai , 1 arbatinis šaukštelis
- Pipirai, malti , 1 arbatinis šaukštelis
- Druska , 1 arbatinis šaukštelis
Plekšnių filė nuplauname ir nusausiname ant sugeriamojo popieriaus. Pabarstome druska, pipirais ir iš abiejų pusių pašlakstome citrinų sultimis. Filė susukame ir persmeigiame mediniu pagaliuku. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros.
Kepimo indą (jame patiekalą ir patieksime) ištepame sviestu ir sudedame plekšnių filė. Žuvį užpilame vynu ir pašauname į orkaitę. Kepame 25 minutes.
Vynuoges nuplauname ir blanširuojame (kelias minutes palaikome verdančiame vandenyje). Sieteliu vynuoges išgriebiame, nuvarviname ir ataušiname. Tada nulupame, išimame kauliukus, sudedame į dubenėlį ir užpilame likeriu. Kartkartėmis vynuoges pamaišome, kad geriau įsigertų alkoholis.
Žuvį ištraukiame iš orkaitės, perdedame į kitą indą, uždengiame ir, kol ruošiame padažą, laikome neatvėsusioje orkaitėje.
Į vyną, kuriame kepė žuvis, įmaišome sviestą ir kiaušinių trynius. Padažą kaitiname nuolat maišydami ir neleisdami užvirti. Suberiame vynuoges, krapus, supilame likusį likerį. Plekšnių suktinukus dedame į padažą, pašauname į orkaitę ir kepame 5 min. ištraukę iš orkaitės iš karto patiekiame į stalą su ryžiais arba bulvių koše.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei kmynus prieš naudodami užmerksite šiltame vandenyje, jų aromatas bus stipresnis.
Rodyti kitą patarimą