polenta arba mamalyga
225g kukuruzu kruopu,
100g sviesto,
1 l vandens,
2 saujos tarkuopo parmezano,
ziupsnelis druskosuzverdam vandeni, pasudom, supilam kruopas ir intensyviai maisom kol mase pasidarys klampi. tada dar padidinam ugni ir 15 min verdam, nepamirsdami pamaisyt. toliau sudedam sviesta, tarkuota parmezana, viska permaisom ir isverciam i staciakampe forma mazdaug 15 cm plocio. sulyginam virsu, kad kose susipresuotu. tada atsaldom ir isverciam ant lenteles. supjautom pailgom juostelem, kad skerspjuvy mazdaug gautus kvadratas. kiekviena juostele perveriam mediniu iesmeliu ir apkepam svieste ant keptuves ar grilio.
padazas: pakepam 2 smulkiai pjaustytus svogunus su trupuciu alyvu aliejaus, tada dedam saujele pjaustyto sviezio baziliko, 5-8 blenderyje smulkintus dziovintus pomidorus ir blendery isplakta nedidele dezute konservuotu pomidoru. viska truputi paverdam. pagal skoni dedam druskos, cukraus.
siaip kukuruzu kruopu koses nesu megeja, ale sita zakuste man patiko. labai patiko padazas, manau ji galima naudot prie kokiu bulvyciu free, cipsu, makaronu ar kitu zakuskiu.
- Komentuoti

na o man patinka šitos kruoppytės:)
Panašūs receptai
Daugiau receptųKepant žuvį nebus nemalonaus žuvies kvapo, jei į keptuvę įdėsite porą citrinos griežinėlių.
Rodyti kitą patarimą