Prancūziška jautiena
jautienos kulninės 500 g
miltų 10 g
maltų raudonųjų paprikų 3 g
maltų juodųjų pipirų 1 g
druskos 2 g
jautienos sultinio 5 g
raudonojo vynas 300 g
ropinių svogūnų 100 g
česnakų 20 g
marinuotų agurkėlių 50 g
pievagrybių 100 g
Jautienos kulninę apvoliokite miltuose, apibarstykite prieskoniais ir kepkite alyvuogių aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Dėkite į skardą ir 30 min. troškinkite jautienos sultinyje, atskiestame vandeniu. Įpilkite raudonojo sauso vyno ir vėl troškinkite apie 1,5 val. – kol mėsa suminkštės. Tuomet sudėkite nepjaustytus mažus apkeptus svogūnus ir česnakus, pievagrybius, marinuotus agurkėlius ir patroškinkite dar 10 min. Kaip garnyras tinka šviežios virtos bulvytės. Tinka raudonasis sausas burgundiškas vynas.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųKiaušinio baltymas lengviau atsiskirs nuo trynio, jei kiaušinis bus šaltas.
Rodyti kitą patarimą