Greita paieška
Receptai
Draugai

Prancūziška svogūnų sriuba

Prancūziška svogūnų sriuba
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai 4

Kategorijos: Karštos sriubos, Sriubos
Gaminimo instrukcija:
  1. 7 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus, 2 skiltelės česnako, 500g svoūnų, 2 nubraukti šaukštai miltų, 2 l vištienos sultinio, 1 stiklinė raudonojo vyno, 1 šaukštelis druskos, juodųjų maltų pipirų, 1 ilgas prancūziškas batonas, tarkuoto griujerio(arba kito fermentinio sūrio)

  2. Česnaką išspaudžiame, sumaišome su 3 šaukštais aliejaus ir paliekame pastovėti. Svogūnus nulupame supjaustome griežinėliais. Storadugniame puode įkaitiname likusį aliejų ir labai lėtai maždaug 20 min kepiname svogūnus, kol blyškiai pagels, tik neperkepinti, nes apkars.Tuo tarpu įjungiame orkaitę, storai pjaustytą batoną patepame aliejumi su česnaku, dedame į skardą ir kepame orkaitėje kol apskrus. Į iškepusius svogūnus įmaišome miltus, supilame sultinį, vyną, druskos, pipirų. Užvirus sumažiname ugnį ir verdame apie 15 min. Į dubenį dedame 2 riekeles skrudinto batono, juos užpilame sriuba, pabarstome griujeriu ir patiekiame su likusiu batonu.
    Eigą galima pamatyti video recepte.

Komentarai4
Jurga Barkauskaite

teksht, aciu uz nuostabu recepta! gaminau praeita sav, gavosi skanesne net nei Paryziuje!:)

Simona

Pačiai dar neteko ragauti, nes pavadinimas nelabai vilioja, tačiau mano mama jos ragavusi Paryžiuje sakė, jog išties labai skanu!

jolanta kasputienė

na reiks pabandyti,tik iš pusės normos...:)

nijole

Nebijokit gaminti, net jei nebėgstate svogūnų sriuboje - tai visai kita. Aš taip pat nemėgstu

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Svogūnų nemalonaus kvapo nebus, jei prieš vartodami juos nuplikysite verdančiu vandeniu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Keptas kiaušinis duonoje "jaučio akis" Mėsos troškinys su moliūgais Pyragas "Skenduolis" Burokėlių mišrainė su majonezu Bulvės su grybais kaimiškai Mieliniai čeburėkai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!