Prancūziški pyragėliai "Canneles"
- Pienas (riebus) , 2 litrai
- Kvietiniai miltai , 100 gramų
- Sviestas , 25 gramai
- Kiaušiniai (2 baltymai, 2 tryniai) , 4 vienetai
- Vanilės ankštis (susmulkinta) , 1 vienetas
- Romas , 80 mililitrų
- Cukrus , 200 gramų
Į nedidelį puodą supilti riebų pieną, sudėti sviestą bei vanilę ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Nedideliame dubenėlyje išplakti kiaušinius ir jų trynius. Tada supilti miltus bei cukrų ir vėl viską išmaišyti. Karštą pieną supiltį į dubenį su kiaušiniais, miltais ir cukrumi bei masę išplakti. Tešlai atvėsus, į ją supilti romą.
Dubenįm kuriame yra paruošta tešlą apdengti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą parai laiko.
Įkaitinti orkaitę iki 190°C temperatūros. Sviestu ištepti kepimo formeles ir į jas supilti paruoštą tešlą, paliekant apie 1 cm iki formelės viršaus. Kepti pusė valandos. Perkelti skardą su kepimo formomis į žemesnę orkaitės pakopą ir kepti dar 30 minučių.
Išimti groteles su pyragėliais iš orkaitės. Leisti kelias minutes atvėsti. Išimti pyragaičius iš kepimo formelių ir ragauti.
Skanaus!
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei jus kankina nemiga, 500 g salotų lapų 5 minutes virkite viename litre vandens. Po to atvėsinkite ir perkoškite. Prieš miegą iškerkite po stiklinę šio gėrimo.
Rodyti kitą patarimą