Greita paieška
Receptai
Draugai

Prancūziški rageliai

Prancūziški rageliai
Prancūziški rageliai
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai

Kategorijos: Pyragaičiai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Mielės , 20 gramų
  • Miltai , 500 gramų
  • Sviestas , 200 gramų
  • Cukrus , 3 valgomieji šaukštai
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Pienas , 250 mililitrų
  • Kiaušiniai , 2 vienetai
Gaminimo instrukcija:
  1. Pieną sumaišiau su cukrumi, subėriau trupintas mieles ir leidau joms ištirpti. Miltus persijojau, subėriau druską. Ant miltų supyliau pieno ir mielių masę, įmušiau kiaušinį. Kol buvo skysta masė, maišiau šaukštu, vėliau minkiau rankomis. Tešla buvo lipni, bet kuo ilgiau ji minkoma, tuo paklusnesnė pasidaro. Taigi minkiau apie 20 minučių.

  2. Įdėjau į dubenį, uždengiau maistine plėvele ir palikau pakilti, kol padvigubėjo. Kol tešla kilo, ant stalo pasitiesiau maistinę plėvelę, ant jos dėjau atšilusį sviestą, viršų vėl apdengiau plėvele. Taip "supakuotą" sviestą iškočiojau poros centimetrų storio ir įdėjau į kamerą.

  3. Tešlai pakilus, perminkiau, suvyniojau į plėvelę ir palikau pusvalandžiui kameroje. Išėmusi tešlą iškočiojau triskart didesnio ploto, nei sviestas. Sviestą dėjau į tešlos vidurį, o tešlą sulanksčiau knygos principu (šonus užlenkiau taip, kad sviestas pasislėptų). Tešlą iškočiojau maždaug centimetro storio ir vėl sulanksčiau šonais į vidų ir pusiau.

  4. Supakavau ir palikau šaldymo kameroje pusvalandžiui. Po pusvalandžio vėl viską pakartojau. Ir taip dar tris kartus. Kada jau tešla buvo paruošta, dalinau ją trikampiais ir vyniojau nuo plačiosios dalies trikampio viršūnės link.

  5. Ragelius sudėjau į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepiau plaktu kiaušiniu ir kepiau 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Iškepusius apibarsčiau cukraus pudra, uždėjau uogienės ;) SKANAUS!

Receptą atsiuntė Kristina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Dėdamos į tešlą razinas, apvoliokite jas miltuose. Tuomet jos vienodai pasiskirstys tešloje.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virti briuselio kopūstai su sviestu Troškintos kiaulienos kepenėlės Pyragas "Skenduolis" Purūs blyneliai Šaltiena greitpuodyje Tarkuotų bulvių virtinukai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!