Greita paieška
Receptai
Draugai

Prieskonių karalienės Vitos Klišaitienės lašišos tartaro su avokadu ir greipfruto-pipirų „ikrais“ receptas

Prieskonių karalienės Vitos Klišaitienės lašišos tartaro su avokadu ir greipfruto-pipirų „ikrais“ receptas
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Lašišos filė , 400 gramų
  • Avokadai , 1 vienetas
  • Citrina , 1 vienetas
  • Greipfrutai , 1,5 vieneto
  • Želatina , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kaparėliai , 1 valgomasis šaukštas
  • Santa Maria druska , 1 žiupsnelis
  • Santa Maria citrinpipiriai , 1 žiupsnelis
  • Santa Maria česnakiniai pipirai , 1 žiupsnelis
  • Santa Maria picos prieskoniai , 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
  • Santa Maria baltieji pipirai , 1 žiupsnelis
  • Brendis , 30 mililitrų
  • Alyvuogių aliejus , 2 valgomieji šaukštai
  • Gražgarstės , 1 sauja
  • Augalinis aliejus , 1 litras
  • Prancūziškas batonas , 0,5 vieneto
Gaminimo instrukcija:
  1. Išspaudžiame citrinos ir greipfruto sultis. Greipfrutų sultyse užmerkiame želatiną „ikrams“. Lašišą supjaustome smulkiais kubeliais. Pusę citrinos ir 50 ml greipfrutų sulčių supilame į lašišą, sūdome, dedame 0,5 šaukštelio cukraus, citrininius pipirus, picos prieskonių (bazilikas, mairūnas, raudonėlis), smulkintus kaparėlius, pusę brendžio, šaukštą alyvuogių aliejaus. Viską išmaišome.

  2. Likusias citrinų ir greipfrutų sultys sumaišome, sūdome, dedame cukrų, baltuosius pipirus, ištirpintą želatiną. Želė temperatūra turi būti 40–42 laipsniai. Ją supilame į plastikinį padažui skirtą indelį su snapeliu ir lašiname į plokščią indą su atšaldytu aliejumi. Taip gaunami apvalūs želė lašeliai – „ikrai“. Dedame į šaldytuvą atvėsti, vėliau nukošiame, apsausiname.

  3. Avokadą supjaustome griežinėliais. Palaistome šlakeliu citrinų sulčių, citrininiais ir česnakiniais pipirais.
    Į lėkštę dedame saujelę gražgarsčių, ant viršaus – kulinarinio žiedo pagalba formuojame užkandį. Dedame sluoksnį lašišos, tada skiltelėmis avokadą, vėl sluoksnis lašišos. Viršų ir aplink apdedame greipfrutų ikrais, puošiame pipirinių daigeliais, begonijų žiedlapiais.

  4. Patiekimui prancūzišką batoną supjaustome, patepame alyvuogių aliejumi, pabarstom picos prieskoniais ir pakepiname orkaitėje.
    Skanaus!

Receptą atsiuntė Vita
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Virtos bulvės geriau susigrūs, jei jas grūsite karštas.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Įdaryti makaronų vamzdeliai Purūs keksiukai Čenakai Burokėlių salotos Troškintos kiaulienos kepenėlės Šviežių kopūstų sriuba
Reklama
Prisijunk prie mūsų!