Greita paieška
Receptai
Draugai

Pupelių sriuba su Harissa mišiniu

Pupelių sriuba su Harissa mišiniu
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Kategorijos: Tirštos sriubos, Sriubos
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Padažui:
  • Aitrioji paprika , 30 vienetų
  • Česnakai , 4 skiltelės
  • Kuminai , 2,5 arbatinio šaukštelio
  • Kalendra , 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska , 2 žiupsneliai
  • Alyvuogių aliejus , 8 valgomieji šaukštai
  • Paprika saldžioji , 1 arbatinis šaukštelis
Sriubai:
  • Pupelės, baltosios , 350 gramų
  • Svogūnas , 1 galva
  • Pomidorai , 3 vienetai
  • Alyvuogių aliejus , 4 valgomieji šaukštai
  • Avienos sultinys , 1,5 litro
Pabarstymui:
  • Svogūnų laiškai , 1 pundelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Pupeles per naktį palaikyti šaltame vandenyje, kad išbrinktų.

  2. Nulupti svogūną ir smulkiai sukapoti.

  3. Pomidorus užpilti verdančiu vandeniu, nuimti odeles ir supjaustyti kubeliais.

  4. Alyvuogių aliejų pakaitinti puode, jame patroškinti svogūną.

  5. Sudėti pomidorų kubelius ir viską užpilti avienos sultiniu.

  6. Pupeles išimti iš vandens, praskalauti ir sudėtį į puodą.

  7. Apie 75 min. virti ant silpnos ugnies, kol pupelės suminkštės. Kelis kartus nugriebti putas.

  8. Tuo metu įpjauti aitriųjų paprikų ankštis, išimti pertvarėles ir grūdelius; ankštis supjaustyti mažais kubeliais.

  9. Nulupti česnaką, sugrūsti arba labai smulkiai supjaustyti. Kartu su kuminu, kalendra bei druska iš jų paruošti pastą.

  10. Maišant supilti alyvuogių aliejų.

  11. Pupeles susmulinti, kad išeitų košė, pasūdyti, paskaninti paprika ir į sriubą įmaišyti 1–2 arbatinius šaukštelius Harissa mišinio (pasigaminto padažo).

  12. Svogūnų laiškus supjaustyti smulkiai ir pabarstyti ant sriubos.

  13. Likusį Harissa mišinį galima laikyti kelias paras šaldytuve.

  14. Patarimas: aitriųjų paprikų ankščių „plikomis rankomis“ geriau nelieskite, o užsimaukite pirštines!

Receptą atsiuntė Ilona
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Apvytusias daržoves ir žalumynus atšviežinsite, pamerkę jas iš pradžių į karštą, o po to į šaltą vandenį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Žemaičių blynai su faršu Dešrelės su bulvėmis Vaisių ir uogų desertas Silky Orange Krabų lazdelių suktinukai Trapūs, sultingi kibinai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!