Pyragas "Eglutė"
- Kiaušiniai , 20 vienetų
- Sviestas , 1 kilogramas
- Cukrus , 1 kilogramas
- Miltai , 3,5 kilogramo
- Grietinė , 0,5 litro
- Soda , 2 arbatiniai šaukšteliai
- Citrinos rūgštis , 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinas , 1 pakelis
- Citrinos sultys , 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus , 0,5 kilogramo
- Vanduo , 2 stiklinės
- Sviestas , 200 gramų
- Kakava , 1 pakelis
- Kiaušinio baltymai , 4 vienetai
- Miltinis cukrus , 1 kilogramas
- Citrinos rūgštis , 0,5 arbatinio šaukštelio
Kiaušinių trynius sukti su cukrumi ir sviestu, kol pasidarys puri masė.
Į grietinę sudėti sodą ir citrinos rūgštį, supilti trynius, suberti vaniliną, išsijotus miltus ir greitai suminkyti tešlą. Ją 5 valandas padėti šaltai, kad sutvirtėtų.
Paskui kočioti 1—1,5 cm storio lakštais.
Iš popieriaus iškirpti šešiakampes žvaigždutes: 30, 28, 26, 24, 22, 20, 17, 13 ir 10 cm skersmens po vieną. Popierinę žvaigždutę dėti ant iškočiotos tešlos ir išpjauti kiekvieno dydžio po penkias.
Jas dėti į skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje ar krosnyje, kol paruduos.
Atvėsusias išimti iš skardos, sudėti pagal nurodytą eilę įr klijuoti glajumi.
Glajui (žvaigždutėms klijuoti) vandenį su cukrumi virinti, kol įlašinus lašą į šaltą vandenį, lašas sustings. Tuomet sudėti sviestą, kakavą, pavirinti ir karštu klijuoti žvaigždutes.
Eglę reikia pradėti klijuoti nuo didžiausios žvaigždutės. Viršūnei mažiausią žvaigždutę perpjauti į 4 dalis. Suklijavus nejudinti 3 dienas.
Po to puošti baltu glajumi. Eglę galima laikyti gana ilgai, tik neleisti sudrėkti. Skanaus!
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųKeksas gausis gražiai gelsvos spalvos, jei trynį su trupučiu druskos ištrinsite iš vakaro ir paliksite iki ryto šaltai.
Rodyti kitą patarimą