Greita paieška
Receptai
Draugai

Pyragas "Gardutis"

Pyragas "Gardutis"
Rekomenduojame:
Įvertino 8 lankytojai 2

Gaminimo instrukcija:
  1. Tešlai:
    4 kiaušiniai
    1 stiklinė cukraus
    1 stiklinė miltų
    0,5 stiklinės kakavos miltelių
    4 valg. š. aliejaus
    vanilės
    1 arbat. š. kepimo miltelių

    Pertepimui:
    100 g. kokoso drožlių
    200 g. 30 % grietinės
    3 valg. š. cukraus
    0,5 arbat. š.citrinų rūgšties
    100 g. desertinio šokoladinio padažo (galima įsigyti prekybos centruose)

    Papločių pašlakstymui:
    stiprios juodos kavos
    kavos likerio

  2. Iš tešlai skirtų produktų užmaišoma grietinės tirštumo tešla. Paruošta tešla pilama į kepimo popieriumi išklotą skardą maždaug 1 cm. storio sluoksniu ir kepama 180oC temperatūroje apie 20 minučių.

    Iškepęs, atvėsintas paplotis perpjaunamas pusiau į lygias dalis (kraštai lygiai apipjaustomi). Abi papločio dalys pašlakstomos kava ir kavos likeriu. Po to aptepamos desertiniu šokolado padažu. Leidžiame padažui susigerti.

    Pertepimo ruošimas: grietinė sumaišoma su cukrumi ir citrinos rūgštimi. Maišoma kol ištirps kristalai (labai stipriai grietinės nesukite, kad nesumuštumėte sviesto). Į gautą masę supilamos kokosų drožlės. Masė turi būti šiek tiek rūgštoka.

    Ant vieno iš paruoštų papločių užtepamas pertepimas (keli šaukštai pertepimo paliekami pyrago viršui), ant viršaus dedamas kitas paplotis (šokolado padažo masė turi atsidurti pyrago viduje). Viskas lengvai paslegiama. Ant viršaus užtepama likusi pertepimo masė (jei masė bus per tiršta, galite įpilti šiek tiek jogurto ar grietinės) ir užbarstoma trupiniais (trupinius pasiruošite sutarkavę apipjaustytus papločio kraštus).

    Suteptą pyragą per naktį palaikykite šaldytuve. Per naktį pyragas įgaus savo tikrąjį skonį.

Komentarai2
Rasa Šmulkštytė

labai senai gaminau pyragą su kremu,gražiai atrodo ir manau bus skanus.Kai bus laiko tikrai gaminsiu.

jolanta kasputienė

liuks :)šaunuolikė ;)

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Daržovės, verdamos sūdytame vandenyje, netenka apie 70% vitaminų, todėl jas geriau sūdykite baigiant virti.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Paprastas jogurtinis pyragas Vištienos širdelių guliašas Zrazai su trimis įdarais Purūs blyneliai Nugarinės šašlykas Kepti baklažanai su pomidorais ir grybais
Reklama
Prisijunk prie mūsų!