Greita paieška
Receptai
Draugai

Pyragas su riešutais ir razinomis

Pyragas su riešutais ir razinomis
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Papuošimui:
  • Migdolai , 2 saujos
Pyragui:
  • Miltai , 1 kilogramas
  • Pienas , 600 gramų
  • Sviestas , 200 gramų
  • Cukrus , 200 gramų
  • Razinos , 200 gramų
  • Migdolai , 100 gramų
  • Mielės , 50 gramų
  • Kiaušinio tryniai , 5 vienetai
  • Citrina , 1 vienetas
  • Druska , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kardamonas , 1 žiupsnelis
Aptepimui:
  • Kiaušinis , 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Persijojame miltus, sumaišome su pienu, išleistomis mielėmis, druska ir žiupsneliu cukraus. Užminkome tešlą ir šiltai padedame, kad iškiltų.

  2. Kiaušinio trynius išplakame su cukrumi, tirpintu sviestu, smulkintais migdolais, kardamonais ir nutarkuota citrinos žievele.

  3. Šią masę sudedame į užminkytą tešlą ir išminkome dar kartą. Pastatome šiltoje vietoje dar valandai.

  4. Tuomet sudedame nuplautas razinas ir atsargiai paminkome.

  5. Iš tešlos padarome kelis apvalius, maždaug 3 cm storio, blynus (nekočiojame, suformuojame rankomis) ir apibarstome miltais. Blynai turėtų būti skirtingo dydžio.

  6. Blynus sudedame kaip piramidę į sviestu pateptą kepimo formą. Paliekame 30 min., pastovėti.

  7. Po to aptepame kiaušinio plakiniu, pabarstome smulkintais migdolais ir kepame 180 laipsnių temperatūroje, 40 – 50 min. Skanaus :)

Receptą atsiuntė Renata
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Žali pomidorai greičiau prinoks, jei juos sudėsite į dėžę kartu su prinokusiu obuoliu ir uždengsite.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Čenakai Žemaičių blynai su faršu Kepta žuvis marinate Česnakinis padažas kebabams Vištienos kepsniukai Sūrio padažas makaronams
Reklama
Prisijunk prie mūsų!