Greita paieška
Receptai
Draugai

Pyragas su šaldytų braškių įdaru

Pyragas su šaldytų braškių įdaru
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai 2

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Įdarui:
  • Citrinos , 1 vienetas
  • Braškės , 200 gramų
  • Krakmolas , 3 valgomieji šaukštai
  • Cukrus , 50 gramų
Tešlai:
  • Kiaušiniai , 2 vienetai
  • Margarinas , 100 gramų
  • Grietinė , 3 valgomieji šaukštai
  • Soda , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Miltai , 2 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Tešlai : sodą sumaišome su grietine, miltus sumaišome su margarinu iki smulkių trupinukų, dedame grietinės, 2 kiaušinio trynius ir užminkome tešlą.

  2. Palaikome šaldytuve, atidedame 1/3 tešlos pyrago viršui, likusią tešlą iškočiojame, dedame į paruoštą kepimo formą, paspaudžiame, (galima uždėti ant pergamento žirnių arba pupelių, bet nebūtinai) ir kepame 20 min 180 laipsnių temperatūroje.

  3. Tuo metu gaminame įdarą: Į atšildytas braškes dedame krakmolą, citrinos žievelę ir cukrų ir kaitiname ant vandens vonelės, kol sutirštės.

  4. Išimame iš orkaitės pyragą, dedame ant jo įdarą ir puošiame iš likusios tešlos iškočiotomis ir išpjautomis juostelėmis jas perpinant. Dedame pyragą į orkaitę ir kepame apie 20 min. Kol gražiai pagels. Skanaus.

Komentarai2
Ivona

be sodos nepakiltu tesla,kai keptu

Kamile

O be sodos kas nors pasikeistu?

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Žalioji arbata ne tik malšina troškulį, bet ir mažina nuovargį, gerina savijautą, bei kelia darbingumą.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Čenakai Sūrio padažas makaronams Silkė su cinamonu Kepta žuvis marinate Pievagrybių padažas Mieliniai čeburėkai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!