Pyragas su vištiena ir sūriu
- Aliejus , 2 valgomieji šaukštai
- Vištiena, file , 400 gramų
- Porai , 200 gramų
- Prieskoniai, (kokius mėgstate) , 1 valgomasis šaukštas
- Grietinėlė, (30-35% riebumo) , 100 mililitrų
- Sūris, fermentinis , 100 gramų
- Miltai , 300 gramų
- šaltas sviestas , 200 gramų
- Vanduo , 100 mililitrų
- Druska , 1 žiupsnelis
- Kiaušinis , 1 vienetas
Ant stalo paberti miltus ir ant jų kapoti šaltą sviestą, kol susidarys trupiniai. Po truputį pilant su citrinų rūgštimi ir druska sumaišytą vandenį, užminkyti tešlą. Suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve mažiausiai 2 val.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti vištienos filė su porais. Pagardinti mėsos prieskoniais, druska ir grietinėle. Troškinti, kol masė taps tiršta. Atvėsinti ir sumaišyti su sūriu.
* Tešlą padalyti į dvi dalis ir iškočioti kuo ploniau. Vieną tešlos lakštą įdėti į kepimo indą, sudėti įdarą ir uždengti kitu tešlos lakštu. Kraštus suspausti, paviršių patepti plaktu kiaušiniu, šakute padaryti keletą skylučių. Viršų galima apibarstyti sezamo sėklomis.
* Kepti 220 ºC orkaitėje 20-25 min.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei virtuvėje visada užtrunkate per ilgai – didelė tikimybė, kad daug laiko sugaištate ieškodama reikalingų indų, prietaisų ar daiktų. Todėl taupant laiką ypatingai svarbu tinkamas darbo vietos organizavimas. Susidėliokite daiktus taip, kad visa, ką naudojate kasdien, būtų patogiai padėta ir lengvai paimama.
Rodyti kitą patarimą