Greita paieška
Receptai
Draugai

Rabarbarų pyragas

Rabarbarų pyragas
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai 4

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Tešlai:
  • Miltai , 350 gramų
  • Kiaušinio tryniai , 2 vienetai
  • Sviestas , 100 gramų
  • Kepimo milteliai , 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus , 100 gramų
  • Vanilinis cukrus , 1 valgomasis šaukštas
Saldžiajam sluoksniui:
  • Kiaušinio baltymai , 2 vienetai
  • Citrinos sultys , 1 vienetas
  • Cukrus , 50 gramų
Rabarbarų masei:
  • Rabarbarai , 600 gramų
  • Cukrus , 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Iš miltų, kepimo miltelių, sviesto ir trynių užminkome tešlą. Užminkytą tešlą pastatome 10 min. šaltai.

  2. Rabarbarus nuplauname ir supjaustome nedideliais 2-3 cm ilgio gabalėliais, apibarstome 100g cukraus ir patroškiname garuose apie 10 min.

  3. Tešlą sudedame į kepimo formą, ant viršaus dedame rabarbarus ir kepame apie 20 min. 180 laipsnių orkaitėje.

  4. Viršutiniam saldžiajam sluoksniui iki standumo išplakame baltymus po truputį beriant 50g cukraus ir citrinos sultis.

  5. Uždedame baltymų sluoksnį ant rabarbarų ir dar pakepame apie 10 min.Skanaus!

Receptą atsiuntė Gintarė
Komentarai4
Varrdas

Vakar kepiau. Labai skanu! :)

Kristina

Ačiū už receptą, įtraukiu jį į savo vasarinių kepinių sąrašą :)

Simona

Parduotuvėj :) žinoma, nelietuviški :)

Kristina

iš kur ankstyvą pavasarį rabarbarai? ;)

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Uogienė taip greit nesurūgs, jei nuo verdančios uogienės, mediniu šaukštu nugraibysite putas.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Česnakinis padažas kebabams Virti briuselio kopūstai su sviestu Šviežių kopūstų sriuba Vištienos širdelių guliašas Virtų bulvių cepelinai su mėsa Miltiniai blynai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!