Rabarbarų pyragas
- Miltai , 350 gramų
- Kiaušinio tryniai , 2 vienetai
- Sviestas , 100 gramų
- Kepimo milteliai , 1 arbatinis šaukštelis
- Cukrus , 100 gramų
- Vanilinis cukrus , 1 valgomasis šaukštas
- Kiaušinio baltymai , 2 vienetai
- Citrinos sultys , 1 vienetas
- Cukrus , 50 gramų
- Rabarbarai , 600 gramų
- Cukrus , 100 gramų
Iš miltų, kepimo miltelių, sviesto ir trynių užminkome tešlą. Užminkytą tešlą pastatome 10 min. šaltai.
Rabarbarus nuplauname ir supjaustome nedideliais 2-3 cm ilgio gabalėliais, apibarstome 100g cukraus ir patroškiname garuose apie 10 min.
Tešlą sudedame į kepimo formą, ant viršaus dedame rabarbarus ir kepame apie 20 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Viršutiniam saldžiajam sluoksniui iki standumo išplakame baltymus po truputį beriant 50g cukraus ir citrinos sultis.
Uždedame baltymų sluoksnį ant rabarbarų ir dar pakepame apie 10 min.Skanaus!
- Komentuoti

Vakar kepiau. Labai skanu! :)

Ačiū už receptą, įtraukiu jį į savo vasarinių kepinių sąrašą :)

Parduotuvėj :) žinoma, nelietuviški :)

iš kur ankstyvą pavasarį rabarbarai? ;)
Panašūs receptai
Daugiau receptųUogienė taip greit nesurūgs, jei nuo verdančios uogienės, mediniu šaukštu nugraibysite putas.
Rodyti kitą patarimą