Raudonasis vištienos ir imbiero karis su žaliais žirneliais
- Žirneliai, žalieji , 150 gramų
- Vištienos filė , 300 gramų
- Baklažanai , 1 vienetas
- Imbiero šaknis , 1 vienetas
- Kreminis pienas (kokosų kremas) , 240 gramų
- kokosų pienas , 240 gramų
- Čili pipiras , 1 vienetas
- Kafiro laimas, lapeliai , 4 vienetai
- Tailandietiškas žuvš padažas , 2 valgomieji šaukštai
- Palmių cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
- Bazilikai, švieži , 1 pundelis
- Raudonojo kario pasta , 3 arbatiniai šaukšteliai
Siauromis pailgomis juostelėmis supjaustyti vištieną. Nuo imbiero nupjauti odelę, supjaustyti mažomis ir plonomis juostelėmis. Plonais pusrutuliais supjaustyti baklažaną.
Kreminį pieną pašildyti keptuvėje ir dėti trečdalį supjaustyto imbiero juostelių, sudėti kafiro laimo lapelius. Keletą minučių pavirti, įdėti palmių cukraus bei žuvų padažo. Viską permaišyti.
Į karį sudėti vištienos juosteles ir trečdalį supjaustyto imbiero juostelių, baklažano pusrutuliukus, raudoną kario pastą. Viską pavirti 10 minučių. Tada sudėti žalius žirnelius, smulkiai supjaustytą čili pipirą ir likusias imbiero juosteles. Pavirti dar 3 minutes.
Viskam verdant galima įpilti truputį vandens arba jeigu padažas atrodo per daug tirštas.
Patiekti su virtais basmati, tailandietiškais ryžiais ar kiaušinių makaronais. pabarstyti šviežiais baziliko lapeliais.
Skanaus!
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųDaržovės, verdamos sūdytame vandenyje, netenka apie 70% vitaminų, todėl jas geriau sūdykite baigiant virti.
Rodyti kitą patarimą