Rauginti kopūstai
- Kopūstai , 1 galva
- Morkos , 1 kilogramas
- Spanguolės , 100 gramų
- Druska , 80 gramų
- Cukrus , 80 gramų
- Kmynai , 1 sauja
Kopūstus supjaustykite. Morkas sutarkuokite.
Į dubenį dėkite sluoksnį kopūstų, morkų, truputį spanguolių, kmynų, druskos ir cukraus. Gerai išmaišykite.
Sudėkite į rauginimui skirtą stiklainį, spaudžiant.
Kopūstuose medine lazdele padarykite skylučių, kad pro jas išeitų oras.
Pridenkite audiniu ir palikite kelioms dienoms, kad įrūgtų.
Kasdien pabadykite medine lazdele iki pat dugno, kad išeitų lauk susikaupusios dujos, kad kopūstai nebūtų kartūs.
Išrūgusius kopūstus suspauskite, kad virš jų būtų pora centimetrų skysčio, uždenkite ir 10 dienų palikite šaltai. Galite skanauti.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųMielinių blynų raugą vertėtų pradėti ruošti prieš 5-6 valandas. Iš pradžių piene ištirpinkite mieles ir dalį miltų, o tik vėliau, kai raugas ims kilti, berkite likusius miltus, dėkite prieskonius.
Rodyti kitą patarimą