Greita paieška
Receptai
Draugai

Riešutiniai sausainėliai

Riešutiniai sausainėliai
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Miltai , 200 gramų
  • Kepimo milteliai , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas , 125 gramai
  • Cukrus , 140 gramų
  • Vanilinis cukrus , 1 pakelis
  • Kiaušiniai , 1 vienetas
  • Šokoladas, baltasis , 125 gramai
  • Lazdyno riešutai , 300 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Dideliame dubenyje plaktuvu sumaišykite ištirpintą sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų (arba 1 arbatinį šaukštelį vanilės ekstrakto) iki vientisos masės.

  2. Įmuškite kiaušinį ir dar paplakite.

  3. Aukščiausios rūšies miltus sumaišykite su kepimo milteliais (arba valgomąja soda) ir suberkite į sviesto ir cukraus masę. Gerai išmaišykite.

  4. Tada sudėkite sukapotą baltąjį šokoladą ir smulkiai sukapotus riešutus (lazdyno riešutai gali būti pakeičiami migdolais), tešlą išminkykite.

  5. Šie sausainiai turi privalumą – tešlos nereikia kočioti. Iš jos tereikia suformuoti mažus rutuliukus, juos truputį suploti ir dėti į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo skardą. Formuojant sausainius jums džiaugsmingai padės ir vaikai. Tam, kad formuojant sausainėlius tešla neliptų prie pirštų, rankas reikia vis suvilgyti vandeniu.

  6. Skardoje tarp sausainių palikite apie 5 cm tarpus, nes jie iškils. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje. Netrukus jūsų namai kvepės skrudintais riešutais. Skanaus!

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Dėdamos į tešlą razinas, apvoliokite jas miltuose. Tuomet jos vienodai pasiskirstys tešloje.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Sūrio padažas makaronams Pieno ir ledų kokteilis Keksiukai su spanguolėmis Mėsos troškinys su daržovėmis Trešnių trauktinė Cukinija žiemai "Donecko"
Reklama
Prisijunk prie mūsų!