Greita paieška
Receptai
Draugai

Riešutų pyragas

Riešutų pyragas
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Įdarui:
  • Grietinėlė, 35 % riebumo , 250 mililitrų
  • Cukrus , 200 gramų
  • Sviestas , 20 gramų
  • Žemės riešutai , 300 gramų
Tešlai:
  • Cukrus , 125 gramai
  • Miltai , 300 gramų
  • Sviestas , 150 gramų
  • Kiaušiniai , 1 vienetas
  • Druska , 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus, sviestą, kiaušinį, cukrų ir druską kapoti peiliu, kol sviestas taps mažais gabaliukais. Po to gerai išminkyti ir padėti į šalytuvą pusei valandos.

  2. Įdarui riešutus SUKAPOTI. Puode ištirpdyti sviestą, supilti cukrų ir pastoviai maišant kaitinti, kol cukrus visiškai ištirps ir taps karamelinės spalvos. Tuomet supilti grietinėlę ir užvirinti (jei pilant grietinėlę cukrus sušoksta i gabalėlius, tai reikia pakaitinti, kol jie ištirps). Supilti riešutus ir vėl užvirinti.

  3. Du trečdalius tešlos iškočioti ir įkloti į paruoštą 24 cm formą, padarant pyragui kraštus. Tešlą subadyti šakute.

  4. Supilti įdarą. Iškočioti likusią tešlos dalį ir uždengti pyragą. Gerai užspausti kraštus, kad neišbėgtų įdaras.

  5. Kepti apie 45 min 180 laipsnių orkaitėje. Supjaustyti tik atvėsusį!

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Šviežią duoną gražiai atrieksite, jei peilį palaikysite verdančiame vandenyje.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virta žuvis su daržovėmis Keksiukai su spanguolėmis Virti briuselio kopūstai su sviestu Žemaičių blynai su faršu Marinuota strimele Bulvių ir aguročių sriuba
Reklama
Prisijunk prie mūsų!