Riešutų pyragas
- Graikiniai riešutai , 300 gramų
- Cukrus , 200 gramų
- Grietinėlė, 35 % riebumo , 100 gramų
- Medus , 3 valgomieji šaukštai
- Miltai , 350 gramų
- Cukrus , 200 gramų
- Sviestas , 250 gramų
- Kiaušiniai , 1 vienetas
- Druska , 1 žiupsnelis
- Kiaušinio tryniai , 1 vienetas
- Pienas , 1 valgomasis šaukštas
Miltus suberiame į didelį platų dubenį ir sudedame gabaliukais sukapotą sviestą arba margariną.
Ant viršaus suberiame cukrų, žiupsnelį druskos ir į vidurį įmušame kiaušinį.
Viską kapojame dideliu plačiu peiliu (arba virtuviniame kombaine), paskui greitai rankomis suminkome kietą trapią tešlą.
Tešlą suvyniojame į plėvelę ir maždaug 1 valandai padedame šaltai.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdiname cukrų, suberiame susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepiname.
Supilame grietinėlę ir medų, mišinį užviriname. Masei užvirus keptuvę greitai nukeliame nuo ugnies ir mišinį ataušiname.
Orkaitę įkaitiname iki 200° C. Kepimo skardą ištepame riebalais.
Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočiojame 3 - 4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauname 30 cm skersmens skritulį. Juo išklojame paruoštą kepimo skardą.
Ant tešlos skritulio iškrečiame riešutų mišinį, išlyginame ir užlankstome kraštus.
Likusią tešlą iškočiojame ir uždedame ant viršaus, kraštus gerai suspaudžiame.
Išplakame kiaušinio trynį su 1 šaukštu grietinėlės arba pieno. Mišiniu ištepame pyrago viršų.
Pyragą įšauname į 180C orkaitę ir kepame maždaug 40 min.
Iškepusį pyragą atvėsinti ir įvyniojus į kepimo popierių palaikyti porą dienu vėsiai. Būtina palaikyti bent parą, tada skonis bus žymiai geresnis.
- Komentuoti

butinai reiks isbandyti

dieviskas pyragas
Panašūs receptai
Daugiau receptųKaitinamas pienas neišbėgs, jei prieš kaitinant puodo šonus patepsite sviestu arba margarinu.
Rodyti kitą patarimą