Rikotos sūrio pyragas
- Ricottos sūris , 900 gramų
- Kiaušiniai , 5 vienetai
- Cukrus , 1,3 stiklinės
- Citrinos žievelė , 1 vienetas
- Vanilės lazdelė , 1 vienetas
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C laipsnių.
Rikotos sūrį gerai išplakite iki kreminio pavidalo.
Kitame inde sumaišykite kiaušinius, cukrų, tarkuota vanilės lazdelė bei tarkuotą citrinos žievelę.
Sumaišykite kaiušinių masę su rikotos sūriu, dedant po du šaukštus kiaušinių masės. Kai viską sudėsite, masę maišykite iki vientisos masės.
Skardą ištepkite sviestu, įtieskite sviestinį popierių ir supilkite masę. Ją gražiai išlyginkite.
Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 30-40 minučių. Pyragas kraštuose bus kietas, o viduryje tiek tiek minkštas. Pyragą palikite orkaitėje atvėsti.
Pyragą galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą. Skanaus.
- Komentuoti

pabandziau tik pakeiciau dejau 250g. rikotos, 2kiausinius,vanilinio cukraus,citrinos zieveles , kivi... :)
valgiau su saldytomis avietemis. (gavosi panasu i varskes apkepa) Skanu! :)

labai skanu, ypač su trintom braškėm:)
Panašūs receptai
Daugiau receptųGražų baltą glajų kepiniams puošti pasigaminsite,jei cukrų suksite ne su vandeniu, o su pienu ir keletu lašų citrinos sulčių.
Rodyti kitą patarimą