Greita paieška
Receptai
Draugai

Risoto "Al Baloro"

Risoto "Al Baloro"
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Kategorijos: Troškiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Ryžiai (Arborio) , 1,5 stiklinės
  • Alyvuogių aliejus (aukščiausia rūšis, pirmo spaudimo) , 5 valgomieji šaukštai
  • Svogūnai , 1 vienetas
  • Sultinys (vištienos) , 6 stiklinės
  • Sviestas, nesūdytas, šaltas , 3 valgomieji šaukštai
  • Parmezano sūris, tarkuotas , 4 valgomieji šaukštai
  • Vynas, sausas, raudonas , 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
  1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite apkepti smulkintus svogūnus. Kepkite 8 - 10 minučių, pamaišant. Svogūnai turi apkepti iki skaidrumo.

  2. Tada sudėkite apkepti ryžius ir vis pamaišykite medine mentele. Tada supilkite vyną (geriausia "Barolo") ir troškinkite, kol susidaręs skystis išgaruose.

  3. Tada supilkite vištienos sultinį (geriau naminį) ir troškinkite apie 20 minučių. Ryžiai turi suminkštėti, o skysčio turi likti nedaug.

  4. Išsitroškinus ryžiams, sudėkite sviestą ir sutarkuotą sūrį bei išmaišykite.

    Gero apetito!

Čiop Čiop
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Virti burokėliai bus skanesni ir turės daugiau vertingų medžiagų, jei juos virsite nesūdytame vandenyje.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Grybų padažas Vištienos sriuba su kariu Gardutėlė kriaušių uogienė Tiršta vištienos ir pievagrybių sriuba Marinuotos šparaginės pupelės Keksiukai su spanguolėmis
Reklama
Prisijunk prie mūsų!