Greita paieška
Receptai
Draugai
Risoto "Al Baloro"
Kategorijos:
Troškiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius:
Perskaičiuoti
Ingredientai:
- Ryžiai (Arborio) , 1,5 stiklinės
- Alyvuogių aliejus (aukščiausia rūšis, pirmo spaudimo) , 5 valgomieji šaukštai
- Svogūnai , 1 vienetas
- Sultinys (vištienos) , 6 stiklinės
- Sviestas, nesūdytas, šaltas , 3 valgomieji šaukštai
- Parmezano sūris, tarkuotas , 4 valgomieji šaukštai
- Vynas, sausas, raudonas , 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite apkepti smulkintus svogūnus. Kepkite 8 - 10 minučių, pamaišant. Svogūnai turi apkepti iki skaidrumo.
Tada sudėkite apkepti ryžius ir vis pamaišykite medine mentele. Tada supilkite vyną (geriausia "Barolo") ir troškinkite, kol susidaręs skystis išgaruose.
Tada supilkite vištienos sultinį (geriau naminį) ir troškinkite apie 20 minučių. Ryžiai turi suminkštėti, o skysčio turi likti nedaug.
Išsitroškinus ryžiams, sudėkite sviestą ir sutarkuotą sūrį bei išmaišykite.
Gero apetito!
Komentarai0
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųAr žinote, kad...
Suvytusius ridikėlius atgaivinsite, pamerkę jų lapus į vandenį.
Rodyti kitą patarimąReklama
Dienos populiariausi
Reklama
Prisijunk prie mūsų!