Greita paieška
Receptai
Draugai

Rizotas su baravykais

Rizotas su baravykais
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • KNORR BULJONETĖ vištienos sultinys , 1 pakelis
  • Askaloniniai česnako svogūnėliai , 50 gramų
  • Baravykai , 100 gramų
  • Alyvuogių aliejus , 50 mililitrų
  • Česnakas , 2 skiltelės
  • Arborio ryžiai , 300 gramų
  • Lauro lapai , 1 vienetas
  • Čiobrelio šakelė , 4 vienetai
  • Rozmarino šakelė , 1 vienetas
  • Šalavijo šakelė , 1 vienetas
  • Baltas vynas , 200 mililitrų
  • Sviestas , 100 gramų
  • Grietinėlė, 30 % riebumo , 100 mililitrų
  • Parmezano sūris , 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Ištirpinkite „Knorr Buljonetę“ vištienos sultinį litre verdančio vandens ir neleiskite jam ataušti. Askaloninius ir paprastus česnakus susmulkinkite kubeliais, nuplautus grybus supjaustykite griežinėliais. Pakepinkite aliejuje supjaustytus česnakus ir grybus. Suberkite ryžius ir truputį pakepinkite, įdėkite laurų lapelį ir šviežius prieskoninius žalumynus, susuktus ir surištus baltu siūlu į pluoštelį. Į gautą masę supilkite baltąjį vyną ir troškinkite rizotą, kol vynas visiškai išgaruos. Supilkite dalį karšto sultinio ir sudėkite sviestą. Virkite ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišykite ir supilkite likusią sultinio dalį.

  2. Galiausiai rizotą pagardinkite grietine ir tarkuotu parmezano sūriu, išmaišykite ir palikite ataušti.

  3. Rizotas turi būti skystokas, kremo konsistencijos.

Receptą atsiuntė Knorr
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Kepant riebalai mažiau spragsės, jei įbersite truputį druskos.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Purūs blyneliai Dešrelės su bulvėmis Žemaičių blynai su faršu Sūrio padažas makaronams Burokėlių salotos Virti briuselio kopūstai su sviestu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!