Romėniškas bulvių apkepas
- Sultinys , 1 stiklinė
- Druska , 1 žiupsnelis
- Bazilikai , 0,3 arbatinio šaukštelio
- Juodieji pipirai , 1 žiupsnelis
- Pomidorai , 4 vienetai
- Bulvės , 1 kilogramas
- Kumpis , 250 gramų
- Varškės sūris , 250 gramų
- Svogūnai , 1 galva
- Sviestas , 1 valgomasis šaukštas
Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odelę, supjaustyti griežinėliais. Svogūną smulkiai sukapoti. Kumpį supjaustyti plonomis juostelėmis. Sūrį sutrupinti.
Nuskustas ir nuplautas bulves supjaustyti griežinėliais, sudėti ant sietelio, perpilti verdančiu vandeniu, nusunkti.
Atsparų karščiui indą ištepti sviestu. Dėti jame sluoksniais: bulves, kumpį, pomidorų griežinėlius, sutrupintą sūrį, smulkiai sukapotą svogūną.
Sultinį išmaišyti su druska, pipirais, baziliku. Sultiniu užpilti bulves, pridengti folija. Bulvių apkepą pašauti į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepti 35 min.
Po to nuimti foliją ir bulves kepinti dar apie 15-20 min.Patiekti su žalių daržovių salotomis arba kaip priedą veršienos kepsniams.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei kmynus prieš naudodami užmerksite šiltame vandenyje, jų aromatas bus stipresnis.
Rodyti kitą patarimą