Greita paieška
Receptai
Draugai

Romėniškas bulvių apkepas

Romėniškas bulvių apkepas
Rekomenduojame:
Įvertino 5 lankytojai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Padažui:
  • Sultinys , 1 stiklinė
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Bazilikai , 0,3 arbatinio šaukštelio
  • Juodieji pipirai , 1 žiupsnelis
Reikės:
  • Pomidorai , 4 vienetai
  • Bulvės , 1 kilogramas
  • Kumpis , 250 gramų
  • Varškės sūris , 250 gramų
  • Svogūnai , 1 galva
  • Sviestas , 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nulupti odelę, supjaustyti griežinėliais. Svogūną smulkiai sukapoti. Kumpį supjaustyti plonomis juostelėmis. Sūrį sutrupinti.

  2. Nuskustas ir nuplautas bulves supjaustyti griežinėliais, sudėti ant sietelio, perpilti verdančiu vandeniu, nusunkti.

  3. Atsparų karščiui indą ištepti sviestu. Dėti jame sluoksniais: bulves, kumpį, pomidorų griežinėlius, sutrupintą sūrį, smulkiai sukapotą svogūną.

  4. Sultinį išmaišyti su druska, pipirais, baziliku. Sultiniu užpilti bulves, pridengti folija. Bulvių apkepą pašauti į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepti 35 min.
    Po to nuimti foliją ir bulves kepinti dar apie 15-20 min.

  5. Patiekti su žalių daržovių salotomis arba kaip priedą veršienos kepsniams.

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Svogūnų nemalonaus kvapo nebus, jei prieš vartodami juos nuplikysite verdančiu vandeniu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Keptas kiaušinis duonoje "jaučio akis" Kopūstų salotos Kava kitaip Sūrio padažas makaronams Tarkuotų bulvių virtinukai Kepti šonkauliukai medaus-garstyčių marinate
Reklama
Prisijunk prie mūsų!