Greita paieška
Receptai
Draugai

Rudens stalo delikatesas – žaliuokės

Rudens stalo delikatesas – žaliuokės
Rekomenduojame:
Įvertino 5 lankytojai 1

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Žaliuokės , 1 kilogramas
  • Svogūnai , 300 gramų
  • Kvapieji pipirai , 1 žiupsnelis
  • Lauro lapai , 1 žiupsnelis
  • Druska , 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Paprastai žaliuokės būna labai žemėtos, todėl, prieš konservuodami, jas gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.

  2. Po to sudėkite į emaliuotą puodą, sluoksniuodami su svogūnų griežinėliais. Kiekvieną sluoksnį pabarstykite maltais kvapiaisiais pipirais, sutrintais laurų lapeliais ir druska.

  3. Taip vis paspausdami pridėkite pilną puodą, jį uždenkite ir po truputį kaitinkite.

  4. Kai užvirs, kaitinkite dar apie 15 min. Po to grybus puode palaikykite 2 - 4 dienas.

  5. Po 4 dienų žaliuokes vėl pavirinkite puode apie 30 min. arba kaitinkite sudėję į stiklainius 100 °C temperatūroje apie 30 min. Iš karto stiklainius sandariai uždarykite.

Komentarai1
sisi

zaliuokiu nemegstam,bet manau su baravykais arba sampinjonais turetu but ciki ?

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei nenorite verkti, pjaustydami svogūną ant peilio galo užmaukite duonos kubelį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtos “gėlytės” Salotos su lašiša Lietuviška  balta mišrainė Ypatingieji kotletai Grybų padažas Sūrio padažas makaronams
Reklama
Prisijunk prie mūsų!