Greita paieška
Receptai
Draugai

Ruginė naminė duona

Ruginė naminė duona
Rekomenduojame:
Įvertino 13 lankytojų 7

Kategorijos: Duona, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Tešlai:
  • Ruginiai miltai , 5 kilogramai
  • Vanduo , 2,5 litro
  • Druska , 60 gramų
  • Kmynai , 1 sauja
Raugui:
  • Vanduo , 3 stiklinės
  • Ruginiai miltai , 3 stiklinės
  • Rūgpienis , 0,5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Pasiruoškite raugą iš nurodytų ingredientų (šilto vandens, ruginių miltų bei rūgštaus pieno) ir palikite mažiausiai porai dienų šiltoje vietoje.

  2. Duoną pradėkite minkyti iš vakaro. Trečdalį kepimui skirtų rupių rugių miltų, beveik 2 kg, užplikykite verdančiu vandeniu ir plakite, kol tešla pasidarys vientisa.

  3. Tešlai šiek tiek atvėsus, įmaišykite raugą. Tada dar kartą gerai išplakite, viršų apibarstykite miltais ir uždengę šiltai palikite per naktį.

  4. Kitą rytą į tešlą supilkite druską, kmynus ir likusius 3 kg miltų. Viską labai gerai išminkykite ir palikite kelioms valandoms šiltai, kad pakiltų.

  5. Tada šlapiomis rankomis formuokite du kepalus ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje porą valandų. Ištraukę, paviršių sudrėkinkite vandeniu ir uždengę kepalus palikite vėsiai.

  6. Jei kepsime kelis mažesnius kepaliukus, tai kepkite po valandą.

Komentarai7
Stase

labai jau nekaip atrodo tie forminiai kepalai graziau butu tikras kaimiskas kepalas o ir kepti pradeti 250 temperaturoje kad suformuoti pluta

Joli

Kazin, ar su speltos miltais gautusi?

lina

namie kepta duona labai skanu as kepiau su moliugu seklom o kita su lasinukais nerealu

Greta

Tai tikriausiai 200 laipsniu temperaturoje... Nors is tikro tai nezinau...

Virginija

Lbai norėčiau išbandyti receptą, bet nerandu,kokioje temperatūroje kepti duoną?

Sandra

man skaniausia, kai dar ant karstos duonos naminio sviestuko uztepi....mmmmmm

nijole

bandžiau kartą - labai skanu sava duona, ypač kol karšta

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Pašalusios bulvės neteks saldoko skonio, jei prieš ruošdamos jas palaikysite šaltame vandenyje, o paskui sudėsite į verdantį vandenį ir įpilsite šaukštelį acto.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Vaisių ir uogų desertas Želė tortas „Vasarėlė“ Vištienos širdelių guliašas Dešrelės su bulvėmis Virtos “gėlytės” Mėsos troškinys su daržovėmis
Reklama
Prisijunk prie mūsų!