Greita paieška
Receptai
Draugai

Ryžių pudingas su abrikosų padažu

Ryžių pudingas su abrikosų padažu
Rekomenduojame:
Įvertino 10 lankytojų

Paruošimo laikas:
Ingredientai:
  • Ryžiai , 50 gramų
  • Kukurūzų krakmolas , 30 gramų
  • Pienas , 700 mililitrų
  • Cukrus , 50 gramų
Padažui:
  • Citrina, žievelė, nutarkuota , 0,5 vieneto
  • Abrikosai , 250 gramų
  • Medus , 1 valgomasis šaukštas
  • Migdolų esencija , 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Supilame ryžius į rėtį, nuplauname karštu vandeniu ir gerai nuvarviname.

  2. Sumaišome kukurūzų krakmolą su trupučiu pieno. Į likusį pieną suberiame ryžius, cukrų ir sutarkuotą žievelę. Užviriname. Nugriebiame putas, supilame išleistą kukurūzų krakmolą ir, nuolat maišant, verdame ant silpnos ugnies, kol viskas sutirštės.

  3. Supilame į indą arba atskirus mažyčius indelius ir 3 val. paliekame, kad atvėstų.

  4. Padažui. Ant silpnos ugnies 5 min. pakaitiname medų su trimis šaukštais vandens ir likusia citrinos žievele. Abrikosus perpjauname pusiau, išimame kauliukus, tada supjaustome smulkiais gabaliukais. Suberiame juos į plaktuvą, supilame medaus padažą, įlašiname migdolų esensijos ir plakame, kol masė taps vientisa.
    Ataušusį pudingą apliejame abrikosų ir medaus padažu.

Receptą atsiuntė Vita
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Verdamas sultinys bus gražios gelsvos spalvos, jei į verdamą mėsos sultinį svogūną dėsite su lukštu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Virtos “gėlytės” Grybų padažas Moliūgų sriuba su ryžiais Kondensuoto pieno ir kriaušių pyragas Tarkuotų bulvių virtinukai Kugelis su cukinija
Reklama
Prisijunk prie mūsų!