Ryžių pudingas su abrikosų padažu
- Ryžiai , 50 gramų
- Kukurūzų krakmolas , 30 gramų
- Pienas , 700 mililitrų
- Cukrus , 50 gramų
- Citrina, žievelė, nutarkuota , 0,5 vieneto
- Abrikosai , 250 gramų
- Medus , 1 valgomasis šaukštas
- Migdolų esencija , 1 arbatinis šaukštelis
Supilame ryžius į rėtį, nuplauname karštu vandeniu ir gerai nuvarviname.
Sumaišome kukurūzų krakmolą su trupučiu pieno. Į likusį pieną suberiame ryžius, cukrų ir sutarkuotą žievelę. Užviriname. Nugriebiame putas, supilame išleistą kukurūzų krakmolą ir, nuolat maišant, verdame ant silpnos ugnies, kol viskas sutirštės.
Supilame į indą arba atskirus mažyčius indelius ir 3 val. paliekame, kad atvėstų.
Padažui. Ant silpnos ugnies 5 min. pakaitiname medų su trimis šaukštais vandens ir likusia citrinos žievele. Abrikosus perpjauname pusiau, išimame kauliukus, tada supjaustome smulkiais gabaliukais. Suberiame juos į plaktuvą, supilame medaus padažą, įlašiname migdolų esensijos ir plakame, kol masė taps vientisa.
Ataušusį pudingą apliejame abrikosų ir medaus padažu.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųFolijoje kepta žuvis bus sultingesnė ir skanesnė.
Rodyti kitą patarimą