Greita paieška
Receptai
Draugai

Saldūs morengiukai su riešutais

Saldūs morengiukai su riešutais
Saldūs morengiukai su riešutais
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Kategorijos: Sausainiai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Kiaušiniai , 3 vienetai
  • Cukrus , 160 gramų
  • Vanilinas , 1 valgomasis šaukštas
  • Citrinos Žievelės , 1 valgomasis šaukštas
  • Citrinos sultys , 1 valgomasis šaukštas
  • Graikiniai riešutai , 100 gramų
  • Avižiniai dribsniai , 100 gramų
  • Sviestas , 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.

  2. Kai baltymai bus standūs, suberkite į juos pusę cukraus, paplakite, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų. Tada supilkite likusį cukrų, vanilinį cukrų ir plakite, kol ištirps cukraus kruopelės.

  3. Į baltymus supilkite citrinų sultis, tarkuotą citrinų žievelę ir palengva išmaišykite, bet neplakite.

  4. Avižinius dribsnius pakepinkite keptuvėje su trupučiu sviesto. Atvėsinkite.

  5. Pasmulkinkite graikinius riešutus.

  6. Atvėsintus dribsnius ir riešutus įmaišykite į paruoštą baltymų masę ir konditeriniu maišeliu formuokite apvalius kūgelius ant kepimo popieriaus, kuriuo išklojame skardą.

  7. Skardą kiškite orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 10 minučių, kol traškučiai sukietės ir parus. Skanaus :)

Receptą atsiuntė Raminta
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Iš citrinų lengviau išspausite sultis, jei pas 1-2 min. Panardinsite į verdantį vandenį.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Sūrio padažas makaronams Purūs keksiukai Šventiška žąsies krūtinelė Virti briuselio kopūstai su sviestu Naminė pica Paprikų ir pomidorų salotos
Reklama
Prisijunk prie mūsų!