Saldūs morengiukai su riešutais
- Kiaušiniai , 3 vienetai
- Cukrus , 160 gramų
- Vanilinas , 1 valgomasis šaukštas
- Citrinos Žievelės , 1 valgomasis šaukštas
- Citrinos sultys , 1 valgomasis šaukštas
- Graikiniai riešutai , 100 gramų
- Avižiniai dribsniai , 100 gramų
- Sviestas , 1 valgomasis šaukštas
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.
Kai baltymai bus standūs, suberkite į juos pusę cukraus, paplakite, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų. Tada supilkite likusį cukrų, vanilinį cukrų ir plakite, kol ištirps cukraus kruopelės.
Į baltymus supilkite citrinų sultis, tarkuotą citrinų žievelę ir palengva išmaišykite, bet neplakite.
Avižinius dribsnius pakepinkite keptuvėje su trupučiu sviesto. Atvėsinkite.
Pasmulkinkite graikinius riešutus.
Atvėsintus dribsnius ir riešutus įmaišykite į paruoštą baltymų masę ir konditeriniu maišeliu formuokite apvalius kūgelius ant kepimo popieriaus, kuriuo išklojame skardą.
Skardą kiškite orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 10 minučių, kol traškučiai sukietės ir parus. Skanaus :)
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųIš citrinų lengviau išspausite sultis, jei pas 1-2 min. Panardinsite į verdantį vandenį.
Rodyti kitą patarimą