Greita paieška
Receptai
Draugai

Saldus varškės apkepas

Saldus varškės apkepas
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Reikės:
  • Varškė , 3 pakeliai
  • Manų kruopos , 2 valgomieji šaukštai
  • Grietinėlė, 35 % riebumo , 0,5 stiklinės
  • Kiaušiniai , 6 vienetai
  • Miltai , 4 valgomieji šaukštai
  • Citrina , 1 vienetas
  • Razinos , 1 stiklinė
  • Cukrus , 4 valgomieji šaukštai
  • Sviestas , 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Per sietelį pertriname varškę. Į varškę supilame grietinėlę, suberiame miltus, įdedame kiaušinių trynius ir viską gerai išmaišome.

  2. Tada suberiame miltus, cukrų ir sutarkuotą vienos citrinos žievelę. Į šią masę dedame iki standžių putų išplaktus kiaušinių baltymus. Išmaišome.

  3. Kepimo skardą ištepame sviestu ir pabarstome manų kruopomis. Į skardą dedame pusę tešlos, ant jos beriame pusę razinų, tada supilame likusią tešlą. Apkepo viršų pabarstome razinomis.

  4. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių ir kepame apie 30 min.

Receptą atsiuntė Neringa
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei norite puresnių mielinių blynų, raugą ruoškite su vandeniu. Bet su pienu paruošto raugo blynai daug skanesni. Idealiausia – maišyti juos per pusę. 4 stiklinėms miltų reikia 25-30 g mielių.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Grybų padažas Žemaičių blynai su faršu Vištienos širdelių guliašas Įdaryti makaronų vamzdeliai Žuvienė iš upėtakio Virtų bulvių cepelinai su mėsa
Reklama
Prisijunk prie mūsų!