Saliero gumbų apkepas su kumpiu
- Salieras, šaknis , 1 vienetas
- Morkos , 3 vienetai
- Kietasis sūris , 100 gramų
- Kumpis , 300 gramų
- Krapai , 1 sauja
- Grietinė , 3 valgomieji šaukštai
- Druska , 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai , 1 žiupsnelis
Nulupkite saliero šaknį, nuvalykite morkas. Supjaustykite gabalėliais, apšlakstykite aliejumi ir išmaišykite. Viską sudėkite į karčiui atsparų kepimo indą, uždengti folija ir kepkite orkaitėje 40 - 50 minučių.
Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 10 - 15 minučių. Sumaišykite grietinę su druska, barstykite žiupsnelį juodųjų pipirų, galite pridėti prieskoninių žolelių (baziliko, raudonėlio). Sūrį sutarkuokite, kumpį supjaustykite kubeliais. Grietinės masę, sūrį ir kumpio kubelius sumaišykite.
Turimą masę tolygiai paskirstykite ant apkepo ir kepkite orkaitėje dar 5 - 10 minučių.
Skanaus.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųNeleiskite savo mažyliui gaminti pasilipus ant kėdės – vienas neatsargus judesys gali baigtis kritimu ir rimta trauma. Geriau pasodinkite jį prie stalo atitinkamo aukščio kėdutėje arba gamybos procesą perkelkite į žemesnę vietą – juk blynų tešlą įmanoma suplakti ir ant grindų padėtame dubenyje!
Rodyti kitą patarimą