Greita paieška
Receptai
Draugai

Salotinis gulbių ežeras

Salotinis gulbių ežeras
Rekomenduojame:
Įvertino 6 lankytojai 3

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Kiaušiniai , 8 vienetai
  • Rūkyta lašiša , 200 gramų
  • Fermentinis sūris , 200 gramų
  • Majonezas , 7 valgomieji šaukštai
  • Pievagrybiai , 200 gramų
  • Raudonasis svogūnas , 2 vienetai
  • Citrininiai pipirai , 2 žiupsneliai
  • Juodieji pipirai , 2 žiupsneliai
  • Druska , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Citrina , 1 vienetas
  • Ridikėliai , 1 vienetas
  • Špinatai , 1 sauja
  • Svogūnų laiškai , 1 saujelė
  • Bazilikai , 1 saujelė
  • Garstyčios , 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausia gaminamas padažas. Po kelis žalumynus reikia pasilikti papuošimui. Šiek tiek pasūdytame vandenyje kelias minutes pavirti susmulkintus žalumynus - saują špinatų, saujelę žalių bazilikų, saujelę svogūnų laiškų. Kai išverda, nupilti vandenį. Į pravėsusius žalumynus suversti 4 šaukštus majonezo šaukštą garstyčių, citrinos sultis ir išplakti. Bus padažas, bei „ežero'' vanduo.

  2. Nuvalytus pievagrybius išvirti vandenyje su citrininiais pipirais ir druska. Papuošimui atsidėti kelis virtus pievagrybius - bus „akmenys''. Kitus, atvėsintus, smulkiai supjaustyti, bet nei vieno produkto kol kas nemaišyti.

  3. Lašišą susmulkinti taip pat. Visą sūrį sutarkuoti.

  4. Raudonus svogūnus supjaustyti kubeliais. 4 virtus kiaušinius susmulkinti, kitus pasilikti gulbių gamybai. Salotų apibarstymui atsidėti po 3 šaukštus šių smulkintų produktų ant skirtingų lėkštučių: pievagrybių, lašišos, raudonų svogūnų.

  5. Likusią lašišą, svogūnus, kiaušinius, sūrį, pievagrybius suversti į dubenį. Įpilti kelis šaukštus majonezo, žiupsnį druskos, juodųjų pipirų ir išmaišyti.

  6. Dabar metas gaminti gulbes. Dviems virtiems kiaušiniams nupjaunamas "pilvas", kad paukštis stovėtų. Per tą skylę reikia ištraukti trynius. Juos pasidėti atskirai, prireiks papuošimui. Iš kitų kiaušinių išpjaunami sparnai, uodega pasidaro iš to paties kiaušinio nupjautos apačios. Kaklas daromas iš kito kiaušinio nuo sparnų likusios vidinės dalies. Į gulbių pilvelius reikia prikišti mišrainės, bet nestandžiai. Peilio galu atsargai belieka išpjauti vietas sparnams, uodegai ir kaklui ir surinkti gulbę, nenaudojant jokių sutvirtinimo detalių.

  7. Suformuoti lėkštėje žydinčius kalnus iš mišrainės, ją apibarstant pasiliktais smulkintais produktais. Supilti padažą, padėti „akmenis'', pasodinti „medžius'', „augalus'', „gėlę'', patupdyti kiaušinines gulbes. Prieš patiekiant į stalą, mišrainę saikingai pašlakstyti citrina - lai kvepia pavasariu!

Receptą atsiuntė Regina
Komentarai3
gintare

atrodo tai super....

Autorė

Supraskite, kad kainą sunku apskaičiuoti. Aš nežinau, ar pvz. pipirų pakuotės kainą imti, ar to žiupsnelio. Tad parašau paprastai maždaug ir tiek .

solveiga

gal paziurekit kiek porciju galima padaryt uz ta 30 lt, paskui gazdinkites(juk cia ne restorano kaina o produktu), atidziau paziureja pamatysit kad galima keist asmenu skaiciu - atitinkamai ir kaina pasikeicia

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Blynai bus ploni ir traškūs, į tešlą dėkite kietai išplaktų kiaušinių baltymų. Tik maišyti reikia labai atsargiai (iš viršaus į apačią) ir greitai, kad tešla nešiltų ir pasidarytų korėta.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Šaltiena greitpuodyje Virtų bulvių cepelinai su mėsa Čenakai Keptas kiaušinis duonoje "jaučio akis" Burokėlių mišrainė su majonezu Sūrio padažas makaronams
Reklama
Prisijunk prie mūsų!