Greita paieška
Receptai
Draugai

Šalta, aštri daržovių sriuba

Šalta, aštri daržovių sriuba
Rekomenduojame:
Įvertino 5 lankytojai

Gaminimo instrukcija:
  1. saldžiųjų įvairių rūšių paprikų – 200 g,
    pomidorų – 225 g (2 dideli arba 3-4 mažesni),
    agurkų (su nulupta žieve) – 165 g,
    ropinių svogūnų – 100 g (1 didelis arba 2 mažesni)
    česnakų – 15 g (3 - 4 skiltelės)
    petražolių – 8 g
    acto (9%) - 30 g (1/2 valgomojo šaukšto)
    pomidorų padažo – 30 g (1/2 valgomojo šaukšto)
    alyvuogių aliejus – 15 g (1 valgomasis šaukštas)
    vandens – 160 g
    druskos – 3 g
    vegetos – 3 g
    maltų džiūvėsėlių – 20 g
    maltų saldžiųjų paprikų – 3 g
    kajeno pipirų – 1 g
    žaliųjų alyvuogių be kauliukų – 13 g (5 vnt.)
    juodųjų alyvuogių be kauliukų - 13 g

  2. Geltonas saldžiąsias paprikas nuplaukite ir išskobkite sėkleles. 1/8 daržovių (geltonąsias paprikas, pomidorus, agurkus, petražoles) supjaustykite smulkiais kubeliais, o likusias daržovės 7/8 (raudonąsias paprikas, pomidorus, agurkus, petražoles, svogūnus, česnakus) sudėkite į smulkintuvą ir plakite, kol sutrinsite iki vientisos konsistencijos. Po to sudėkite ledukus, pilkite alyvuogių aliejų, actą, pomidorų padažą, berkite džiūvėsėlius, druską, maltas saldžiąsias paprikas, kajeno pipirus ir viską gerai išmaišykite arba suplakite.

    Sriubą pilkite į sriubos lėkštes, puoškite daržovių kubeliais bei žaliųjų ir juodųjų alyvuogių puselėmis.

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Verdant bulves su lupena jos nesusproginėtų, į vandenį reikia įlašinti acto.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Marinatas silkei Vištienos kepsniukai Tiršta vištienos ir pievagrybių sriuba Virtos “gėlytės” Mėsos troškinys su moliūgais Kugelis su cukinija
Reklama
Prisijunk prie mūsų!