Greita paieška
Receptai
Draugai

Sausainiai su džiovintais vaisiais

Sausainiai su džiovintais vaisiais
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Įdarui:
  • Citrinos sultys , 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Džiovintų vaisių , 450 gramų
  • Romas , 4 arbatiniai šaukšteliai
  • Graikiniai riešutai , 100 gramų
  • Cinamonas , 1 žiupsnelis
  • Imbieras
  • Malti gvazdikėliai
Tešlai:
  • Sviestas , 200 gramų
  • Kiaušinis , 1 vienetas
  • Cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
  • Citrinos sultys , 1 arbatinis šaukštelis
  • Mitai , 500 gramų
  • Druska
  • Vanduo , 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Džiovintus vaisius ir uogas nuplauti, nusausinti ir kartu su riešutais sumalti. Įberti cinamono, imbiero ir gvazdikėlių, supilti romą ir citrinos sultis, gerai išmaišyti ir padėti į šaldytuvą.

  2. Miltus išsijoti, sumaišyti su druska ir miltiniu cukrumi. Ant viršaus užtarkuoti sviestą ir, trinant delnais, padaryti trupinius. Į juos supilti kiaušinio trynį, išplaktą su vandeniu, bei citrinos sultis.

  3. Užminkyti tešlą, suvynioti į plėvelę ir valandai padėti į šaldytuvą. Iš tešlos iškočioti apie 3 mm storio lakštą ir stikline ar specialia formelę išspausti apvalius sausainius. Ant vieno skrituliuko dėti paruošto įdaro, ant viršaus uždėti kitą skrituliuką, kraštus, kad suliptų, patepti vandeniu ir šiek tiek suspausti.

  4. Sausainius subadyti šakute, aptepti išplaktu kiaušinio baltymu arba vandeniu, sudėti į popieriumi išklotą skardą ir kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių.

Receptą atsiuntė Rimantė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Žalioji arbata ne tik malšina troškulį, bet ir mažina nuovargį, gerina savijautą, bei kelia darbingumą.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Vištienos sriuba su kariu Sojos pupelių kotletai Bulvės su grybais kaimiškai Gardutėlė kriaušių uogienė Tiršta vištienos ir pievagrybių sriuba Marinuoti žiediniai kopūstai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!