Sausainiai su šokoladu ir pistacijomis
- Druska
- Miltai , 400 gramų
- Kepimo milteliai , 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas , 225 gramai
- Rudasis cukrus , 170 gramų
- Smulkus cukrus , 200 gramų
- Kiaušiniai , 3 valgomieji šaukštai
- Šokoladas , 350 gramų
- Pistacijos , 80 gramų
Susmulkinkite šokoladą ir pistacijų riešutus nedideliais gabalėliais. Galima tai atlikti peiliu. Stenkitės, kad šokolado gabalėliai nebūtų per smulkūs.
Pistacijų branduolius dalinkite į keturias dalis, tuomet gausis gražūs, vienodo dydžio gabalėliai. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite rudąjį ir paprastą smulkų cukrų.
Išsukite elektriniu maišikliu, kol susidarys puri masė. Tuomet po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišant masę. Ji turi būti vientisa. Atskirai į kitą dubenį persijokite miltus, įberkite druskos ir įmaišykite kepimo miltelių.
Šį mišinį suberkite ant sviesto, kiaušinių bei cukraus masės. Viską gerai išsukite. Tuomet suberkite riešutus ir šokoladą bei labai atsargiai išmaišykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jos dėkite suformuotus sausainiukus (kepant sausainiai kils ir plėsis į kraštus, todėl palikite pakankamai didelius tarpus, kad jie nesuliptų).
Kad lengviau būtų juos formuoti, galima tešlą apie 15 min. palaikyti šaldytuve - tada tešla ne taip lips prie rankų. Sausainius kepkite orkaitėje apie 10-15 min., kol paruduos kraštai. Iškepę sausainiai turi būti minkšti, o ne kieti ir traškūs, todėl atsargiai, jų neperkepinkite
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųVirti burokėliai bus skanesni ir turės daugiau vertingų medžiagų, jei juos virsite nesūdytame vandenyje.
Rodyti kitą patarimą