Silkė su neįprastu pagardu
- Silkės filė , 3 vienetai
- Marinuoti agurkai , 3 vienetai
- Obuoliai , 3 vienetai
- Svogūnai , 2 vienetai
- Alyvuogių aliejus , 5 valgomieji šaukštai
- Cukrus , 2 arbatiniai šaukšteliai
Tikrai neįprastas produktų derinys. Labai įdomu tai, kad smulkiai pjaustyti produktai tampa visiškai kitokio skonio, todėl aprašysiu silkinio pagardo gamybą, o jei norėsite pabandyti pasigaminti (tikrai tobulo) garnyro prie mėsos ar paukštienos kepsnių – pjaustykite viską nedideliais kubeliais. Puikus patiekalas Kūčių stalui.
Pirmiausiai silkinę iškloti išdarinėtų ir plonomis juostelėmis supjaustytų silkių gabaliukais.
Pagardui kombaino pjaustykle supjaustyti marinuotus agurkus – šiaudeliais, obuolius – šiaudeliais, svogūnus – griežinėliais. Skonį labai keičia obuolių rūšis, skaniausi iš bandytų buvo importiniai Golden ir mūsų tautiniai Antaniniai, tačiau gaminau ir su raudonskruosčiais saldžiais – irgi neblogai.
Tarkius gerai permaišyti gilesniame inde, pilti aliejų ir cukrų, dar kartą gerai permaišyti. Pagardą šaukštu paskirstyti ant silkės ir lėkštę bent trumpam įdėti į šaldytuvą - šis patiekalas skaniausias atvėsęs.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųSausos žaliosios arbatžolės padės nuo pykinimo nėščiosioms, taip pat sergant jūros liga ar važiuojant automobiliu. Arbatžoles reikia kramtyti.
Rodyti kitą patarimą