Greita paieška
Receptai
Draugai

Skaniausias medaus tortas

Skaniausias medaus tortas
Skaniausias medaus tortas Skaniausias medaus tortas
Rekomenduojame:
Įvertino 5 lankytojai

Kategorijos: Tortai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Tešlai:
  • Miltai , 4 stiklinės
  • Cukrus , 1 stiklinė
  • Medus , 3 valgomieji šaukštai
  • Sviestas , 100 gramų
  • Soda , 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai , 2 vienetai
Kremui:
  • Grietinėlė, 35 % riebumo , 1 litras
  • Citrinos sultys , 6 valgomieji šaukštai
  • Cukraus pudra , 6 valgomieji šaukštai
  • Želatina , 15 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Pirmiausia pasigaminame torto lakštus:
    Į puodą beriame cukrų, dedame sviestą ir medų. Statome ant vandens garų vonelės ir nuolat maišydami kaitiname, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus. Tuomet masę atvėsiname (kad nesutrauktų kiaušinių), bet neatšaldome visiškai – ji turi būti šilta. Pilame į ją išplaktus kiaušinius, gerai išmaišome. Tuomet actu nugesiname sodą, supilame į turimą masę, iš karto viską išmaišome. Beriame 3 stikines miltų, užminkome tešlą. Tada ant stalo suberiame likusią 1 stiklinę miltų ir išverčiame ant jų tešlą. Minkome, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos ir nelips prie rankų.

  2. Tešlą daliname į 5 dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame ant kepimo popieriaus. Jei tešla limpa prie kočėlo – pabarstykite truputį miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis, nei 26 cm, kad apipjovus jau iškepusį paplotį turėtume likučių trupiniams, kuriais puošime tortą. Papločiai išeina labai ploni – taip ir turi būti, jie gražiai pakils.

  3. Kepame po vieną iki 200 C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduoja (apie 5 min.). Kepa išties labai greitai, tad stebėkite, kada jau reikia traukti iš orkaitės! Тodėl ir iškočioti reikia iš karto visus 5. Ant iškepusio papločio iš karto dedame 26 cm formos dugną ir peiliu apipjauname šonus. Likučius pasiliekame.

  4. Kremas:
    Želatiną užpilme 60 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinėlę sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis (kiekį koreguojame pagal savo skonį). Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname, supilame į kremą ir viską išmaišome. Statome į šaldytuvą tol, kol kremas bus tokio tvirtumo, kad galima bus tepti tortą.

  5. Papločius sutepame kremu. Tą darome pakankamai greitai, nes kremas linkęs greitai tirpti. Viršų ir šonus tai pat negausiai aptepame kremu. Pastatome 15 min. į šaldytuvą, kad kremas dar truputį sustingtų. Papločių likučius sutriname į trupinius. Apibarstome viršų ir šonus trupiniais.

Receptą atsiuntė Indrė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Verdami makaronai nesulips, jei į vandenį įdėsite truputį sviesto arba margarino.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Raugintų kopūstų sriuba Silkė su cinamonu Bulviniai vėdarai Paprasta žuvienė Skaniausias šokoladinis pyragas Folijoje kepta vištiena
Reklama
Prisijunk prie mūsų!