Skaniausias šokoladinis pyragas
- Šokoladas, juodasis , 200 gramų
- Lazdyno riešutai , 70 gramų
- Aviečių uogienė , 150 gramų
- Cukrus , 200 gramų
- Miltai , 100 gramų
- Sviestas , 100 gramų
- Kiaušiniai , 2 vienetai
- Vanilinis cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
- Migdolų esencija , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Druska , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Kepimo milteliai , 0,5 arbatinio šaukštelio
Mikrobangėje ištirpinkite šokoladą ir gabaliukais supjaustytą sviestą. Leiskite masei šiek tiek atvėsti.
Įmaišykite cukrų, migdolų esenciją ir vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei druską. Supilkite juos į šokoladinę masę ir gerai išmaišykite.
Riešutus susmulkinkite ir suberkite į tešlą, išmaišykite.
Skardą (aš kepu 20x20 cm kvadratinėje) išklokite kepimo popieriumi. Supilkite pusę tešlos ir šaukštu ją tolygiai paskleiskite po skardą.
Ant tešlos tolygiai užtepkite aviečių uogienę.
Supilkite likusią tešlą ir ją tolygiai paskleiskite.
Kepkite 170 C orkaitėje 35-40 min.
Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti skardoje ir tada įdėkite porai valandų į šaldytuvą. Pjaustykite mažais kvadratėliais, nes šis pyragas yra gana saldus. Bet tikrai labai labai skanutis :)
- Komentuoti

Dariau, siaip skanus, tik toks nelabai sulipes, gal kad kiausiniu nedejau... Nezinau... ;/

Isties labai skanus sis pyragas, tik as nededu tiek cukraus, nes saldumo pakanka nuo pacio sokolado ;) ir kepu siek tiek ilgiau kad apskrustu ir tesla nebutu tokia klampi. Aciu uz recepta, ji patobulinus istikruju galima sakyti, kad tai pats skaniausias s

as dariau tai man visai nepatiko, labai saldus,toks kaip tesla tas pyragas tasus lyg neiskepes :( nzn gal man nepavyko jis, nors mano vyrui patiko, o man tikrai jis nera pats skaniausias sokoladinis pyragas ar kaip jis ten vadinasi...........

O jei kita uogienė? Ar netiktų kažin?

Su persiku dzemu labai skanu:)

Aš anksčiau pertrindavau aviečių uogienę per sietelį, kad sėklyčių nesijaustų. Bet kažkada patingėjau ie pagaminau su nepertrinta uogiene, didelio skirtumo napajaučiau, tad ir toliau tinginiauju :)

Dariau be uogienės, nes su aviečių uogiene burnoje aviečių sėklytės traška, o šiaip labai skanu ;)))

Kepimo milteliu - 0,5 arb. saukstelio, kaip ir parasyta :) O del sokolado rusies - esu dariusi ir su pienisku, ir su juodu, tai su juodu gardziau, toks stipresnis, geresnis skonis gaunasi.

kiek kepimo milteliu deti? o su pienisku sokaladu nebutu taio skanu???

Esu šitą dariusi, labai labai labai skanu!!
Panašūs receptai
Daugiau receptųVirti burokėliai bus skanesni ir turės daugiau vertingų medžiagų, jei juos virsite nesūdytame vandenyje.
Rodyti kitą patarimą