Greita paieška
Receptai
Draugai

Skaniausias šokoladinis pyragas

Skaniausias šokoladinis pyragas
Rekomenduojame:
Įvertino 17 lankytojų 10

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Šokoladas, juodasis , 200 gramų
  • Lazdyno riešutai , 70 gramų
  • Aviečių uogienė , 150 gramų
  • Cukrus , 200 gramų
  • Miltai , 100 gramų
  • Sviestas , 100 gramų
  • Kiaušiniai , 2 vienetai
  • Vanilinis cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
  • Migdolų esencija , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Druska , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Kepimo milteliai , 0,5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Mikrobangėje ištirpinkite šokoladą ir gabaliukais supjaustytą sviestą. Leiskite masei šiek tiek atvėsti.

  2. Įmaišykite cukrų, migdolų esenciją ir vanilinį cukrų. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.

  3. Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei druską. Supilkite juos į šokoladinę masę ir gerai išmaišykite.

  4. Riešutus susmulkinkite ir suberkite į tešlą, išmaišykite.

  5. Skardą (aš kepu 20x20 cm kvadratinėje) išklokite kepimo popieriumi. Supilkite pusę tešlos ir šaukštu ją tolygiai paskleiskite po skardą.

  6. Ant tešlos tolygiai užtepkite aviečių uogienę.

  7. Supilkite likusią tešlą ir ją tolygiai paskleiskite.

  8. Kepkite 170 C orkaitėje 35-40 min.

  9. Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti skardoje ir tada įdėkite porai valandų į šaldytuvą. Pjaustykite mažais kvadratėliais, nes šis pyragas yra gana saldus. Bet tikrai labai labai skanutis :)

Receptą atsiuntė Kamilė
Komentarai10
kepejas

Dariau, siaip skanus, tik toks nelabai sulipes, gal kad kiausiniu nedejau... Nezinau... ;/

Renata

Isties labai skanus sis pyragas, tik as nededu tiek cukraus, nes saldumo pakanka nuo pacio sokolado ;) ir kepu siek tiek ilgiau kad apskrustu ir tesla nebutu tokia klampi. Aciu uz recepta, ji patobulinus istikruju galima sakyti, kad tai pats skaniausias s

Dovile

as dariau tai man visai nepatiko, labai saldus,toks kaip tesla tas pyragas tasus lyg neiskepes :( nzn gal man nepavyko jis, nors mano vyrui patiko, o man tikrai jis nera pats skaniausias sokoladinis pyragas ar kaip jis ten vadinasi...........

Dona

O jei kita uogienė? Ar netiktų kažin?

agne

Su persiku dzemu labai skanu:)

Kamilė

Aš anksčiau pertrindavau aviečių uogienę per sietelį, kad sėklyčių nesijaustų. Bet kažkada patingėjau ie pagaminau su nepertrinta uogiene, didelio skirtumo napajaučiau, tad ir toliau tinginiauju :)

Augustė

Dariau be uogienės, nes su aviečių uogiene burnoje aviečių sėklytės traška, o šiaip labai skanu ;)))

Kamile

Kepimo milteliu - 0,5 arb. saukstelio, kaip ir parasyta :) O del sokolado rusies - esu dariusi ir su pienisku, ir su juodu, tai su juodu gardziau, toks stipresnis, geresnis skonis gaunasi.

Vaida

kiek kepimo milteliu deti? o su pienisku sokaladu nebutu taio skanu???

Sandra

Esu šitą dariusi, labai labai labai skanu!!

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Kiaušinio baltymas lengviau atsiskirs nuo trynio, jei kiaušinis bus šaltas.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Šokoladinis kokteilis "Šokoladinis dangus" Silkė su cinamonu Dešrelės su bulvėmis Cukinija žiemai "Donecko" Vištienos širdelių guliašas Folijoje kepta vištiena
Reklama
Prisijunk prie mūsų!