Greita paieška
Receptai
Draugai

Skanusis šokoladainis

Skanusis šokoladainis
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai 4

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Šokoladas , 220 gramų
  • Cukrus , 1,5 stiklinės
  • Kiaušiniai , 4 vienetai
  • Sviestas , 150 gramų
  • Vanilės ekstraktas , 1 arbatinis šaukštelis
  • Miltai , 90 gramų
  • Druska , 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipnsių.

  2. Ištepkite 40 g sviestu kepimo formą. Aš rinkausi 20 cm pločio kepimimo skardą. Padenkite ją kepimo popieriumi, taip, kad kraštuose išlįstų per du pirštus. Padėkite į šalį ir imkitės paties pyrago.

  3. Sudėkite 110 g sviesto ir visą šokoladą į indą, kuri kaitinsite ant garų. Maišykite, kol ištirps ir pasidarys vientisa masė. Tuomet leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Tai užtruks 10-15 minučių.

  4. Į atvėsusį šokoladą įmaišykite cukrų iki vientisos masės.

  5. Tuomet įplakite kiaušinius (po vieną kiaušinį) ir vanilės ekstraktą.

  6. Galiausiai įmaišykite miltus ir druską.

  7. Gautą masę supilkite į kepimo formą.

  8. Kepkite 40-45 minutes.

  9. Tuomet išjunkite orkaitę ir leiskite pyragui atvėsti.

  10. Beje, tai saldus pyragas, bet labai mylimas smaližių!

Receptą atsiuntė Deimantė
Komentarai4
S

Skaičiau panašų, kad į vidų reikia dar įdėti Rududu, kaip manote, pagal šį receptą nepakenktų? Nes jis lyg ir toks šlapias būtų

Svajonė

Labai skanus pyragas :)
cukraus pabandžiau dėti pusę stiklinės, ir tai gavosi pakankamai saldus ( nes šokoladas dedasi gi saldus)
Ačiū už receptą, apturėjom skaniai saldų vakarą :)

Migle

Tikrai labai skanus pyragas, dekui uz superini recepta :)

Lina

Esu gaminusi panašų, gavosi fantastiškai!

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei uogienė pyragėliams per skysta, tai į ją įdėkite 2-3 šaukštus džiūvėsėlių arba kukurūzų dribsnių. Įdaras bus labai skanus.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Purūs keksiukai Krevetės grietinėlės padaže Šventiška žąsies krūtinelė Marinuota strimele Virtos “gėlytės” Čenakai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!